x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pasta med lynstegt tun

Per Asmussen | 2. juli 2018
Serveret med grønne asparges, sprødstegt salvieblade og skaldyrsolie

Vores opskrift er italiensk inspireret. Retten består af hjemmelavet pasta vendt i en skaldyrsolie, lynstegt rød tun, grønne asparges og sprødstegte salvieblade.

Pasta med lynstegt tun

Serveret med grønne asparges, sprødstegt salvieblade og skaldyrsolie
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Pasta, Tun, Tunbøf
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Æg
  • 200 gram Hvedemel
  • 1.5 spsk. Groft salt
  • 3 spsk. Olie Skaldyrsolie (kan erstattes af en god olivenolie eller trøffelolie)
  • 350 gram Rød tun
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Olie Skaldyrsolie (kan erstattes af en god olivenolie)
  • 12 stk. Salvieblade
  • 2 spsk. Olie Skaldyrsolie. Kan erstattes af neutral olie
  • 0.5 bunch Asparges Grønne

Sådan gør du

  • Hjemmelavet pasta

    Normalt bruger vi meltyperne Tipo 00 eller durummel til at lave pasta med, men jeg har altid haft lyst til at prøve at lave det på rent hvedemel, hvilket blev resultat af denne opskrift. Det smagte dejligt, så det er bestemt ikke sidste gang at jeg gør det.
    Hæld melet ud på køkkenbordet og lav et hul i midten af det.
    Slå dine æg ud i midten af melet og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melen ind i æggene med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 
    Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 
    Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.
    Lad dejen hvile i 30 min pakket i en pose eller ind i film. Jeg plejer at lade den ligge på køkkenbordet og har en badehæt placeret rundt om dejen.
    Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - meget mere end man regner med. 
    Rul dejen så tyndt som muligt med en kagerulle.
    Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 
    Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.
    Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen. Så er det super nemt at skære tynde pastastykker ud på langs af dem.
    Da pastaen skulle bruges med det samme, fik de drysset en smule mel på sig og delt fra hinanden.
    Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 
    Kog pastaen i 4 min og dræn den.
    Hjemmelavet pasta
    Vend skaldyrsolien i pastaen og den er klar til servering.
     

    Lynstegt rød tun

    Jeg synes at den bedste måde at tilberede rød tun på er lynstegt, så den er rå/rød i midten. Hvis den bliver overtilberedt (gennemstegt), så er den i min bog uspiselig.
    Det er vigtigt at man derfor ikke bruger et tyndt stykke tun. Få hellere din fiskemand til at skære et tykt stykke på 3-5 cm.
    Rød tun
    Den her opskrift tager under 10 minutter at lave, men det er en god ide at tage fisken ud af køleskabet i god tid, så kødet når at have en lidt højere temperatur inden tilberedningen. Det mindsker muligheden for at kødet "koges" på panden.
    Start med at varme en tykbundet pande op imellemtiden pensles fisken i en blanding af citronsaft/skaldyrsolie/salt/peber.
    Kom lidt olie på panden og steg din tun i 1 minut.
    Vend den og giv den 1 minut mere på den anden side.
    Sæt bøffen på højkant og giv den 20 sekunder på hver side, så det er stegeskorpe hele vejen rundt.
    Lynstegt tun
    Skær bøffen i tynde skiver og server straks.
    Lynstegt tun
     

    Sprødstegte salvieblade

    Pluk de friske salvieblade fra krydderurten og skold dem lynhurtigt i kogende vand, så du er sikker på at bakterierne er slået ihjel.
    Tør dem godt af og lad dem evt. tørre på et viskestykke i en halv time.
    Tænd en pande på middelhøj varme og steg salviebladene i 7-10 minutter hvor de vendes jævnligt. 
    Tag dem af panden læg dem på fedtsugende papir indtil servering. 
    Sprødstegt salvieblade
     

    Servering

    De grønne asparges skal ikke tilberedes, da det er vigtigt at rettet får lidt bid. Skær dem i små tynde skiver og knus de sprøde salvieblade.
    Server retten med pastaen i bunden, tunskiverne henover og drysset med asparges og salviebladene.
    Velbekomme.

Noter

Opskriften på skaldyrsolie kan ses her.

Om forfatteren