Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pariserbøf

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. marts 2019
Pariserbøffen er en sand klassiker, der er velegnet som en god frokost eller et aftensmåltid. Er du vild med traditionel, dansk mad, så er pariserbøffen et sikkert hit. 

Opskrift på pariserbøf

Pariserbøffen er en sand klassiker, der er velegnet som en god frokost eller et aftensmåltid. Er du vild med traditionel, dansk mad, så er pariserbøffen et sikkert hit.

Der er findes mange forskellige måder, hvorpå du kan tilberede og pynte din pariserbøf. Fællesnævneren ligger i opbygningen med stegt brød, bøf og oftest med et æg på toppen.

Her på siden finder du også en version, der er lavet af krogmodnet, hakket oksekød, spejlæg og syltede rødløg – du finder den her. Du kan med andre ord vælge netop de råvarer og det tilbehør, du kan lide.


Antal: 2 personer

Pariserbøf

Pariserbøffen er en sand klassiker, der er velegnet som en god frokost eller et aftensmåltid. Er du vild med traditionel, dansk mad, så er pariserbøffen et sikkert hit. 
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Start med at tage kødet ud af køleskabet en time før det skal tilberedes og form bøfferne.
  • Ælt det gerne en del igennem, og giv det en smule salt og friskkværnet peber.
  • Snit kapers, løg og rødbeder i fine små firkanter/stykker.
  • Skær 2 tykke skiver brød, læg bøfferne på dem og tryk dem godt ned i brødet - sørg for at det går til kanten og får brødets form. Har du mod på bage dit eget brød, så har vi også en opskrift på hjemmebagt sandwichbrød.
  • Varm en pande op på høj varme, og placer smørret på den. Så snart smørret er smeltet, lægges bøfferne på panden (med kødet nedad).
  • Steg det i 5 minutter, mens du presser ned på bøfferne, så de ikke trækker sig sammen. Vi placerer typisk et ildfast fad ovenpå som tyngde. 
  • Vend derefter kødet og giv det 2 minutter på brødsiden, så du er sikker på at brødet bliver sprødt samtidig med, at kødet bliver tilberedt.
  • Tag pariserbøffen af panden og server straks med kapers, æggeblomme, løg, rødbeder og karse. Her får du opskriften på de syltede rødbeder.