Opskrift på oksemørbradbøffer
Et virkelig godt trick til den perfekte bøf er at måle bøffen og derefter stege den ved høj varme i nøjagtig 1 minut per centimeter, bøffen er tyk.
Det er ofte vanskeligt at beregne stegetiden for bøffer, og hvad er egentlig op og ned på stegningen af den gode bøf? Vi kan glæde dig med, at du fra i dag af aldrig mere behøver at være i tvivl, når du steger bøffer, da du her får en yderst brugbar guide til, hvordan du steger bøffen perfekt – hver gang!
Oksemørbradbøffer
Grej
- Stegepande (mulighed 1)
- Grillpande (mulighed 2)
Ingredienser
- 2 stk. oksebøffer af oksemørbrad, cirka 400 gram i alt
- Smør til stegning
- Olie til stegning
- Krydderier salt og peber
- Rosmarin Friske kviste
Sådan gør du
- Start med at måle bøfferne for at kunne beregne den nøjagtige stegtid. Med tiden vil du kunne gøre dette på "øjemål", men de første par gange er det en god ide at tage en lineal eller et målebånd til hjælp.
- Tag bøfferne ud af køleskabet og drys dem let med salt.
- Lad dem ligge og trække ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
- Tør kødet med køkkenrulle, og de er klar til stegning.
- Opvarm en stegepande/grillpande med olie.
- Når panden er varm, kommes en god klat smør på.
- Læg bøffer og kviste af frisk rosmarin på den varme pande og steg dem i det antal minutter, der passer til bøffernes tykkelse.
- Er din bøf f.eks. tre centimeter tyk, skal den have tre minutter på den ene side og tre minutter på den anden side. Sæt din telefon eller et minutur til at ringe, minutterne går nemlig hurtigere, end man tror. Vend ikke bøffen, før den skal steges på den anden side, og du vil få en perfekt stegt bøf - hver gang!
- Det er vigtigt, at du ikke vender bøfferne, før tiden er gået, da du så ikke får den lækre, sprøde stegeskorpe, der kendetegner en god bøf.
- Server bøfferne med dit foretrukne tilbehør.