Mormor Romainesalat (bålmad)

Mormor Romainesalat (bålmad)

1 t
5 min
2  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅Lækker romainsalat🥗med en mormordressing lavet 🔥røget piskefløde✅Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", hvor forfatterne Eva H. & Nicolai Tram skriver følgende om opskriften:
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker romainsalat med en mormordressing lavet på røget piskefløde. 

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", hvor forfatterne Eva H. & Nicolai Tram skriver følgende om opskriften: 

"Der er bellisblomster på denne salat, fordi da jeg vendte mormordressingen sammen, kom jeg til at tænke på min mormor. Jeg husker tydeligt, hvordan hun havde de her øreringe formet som bellisblomster. Og på den måde syntes jeg, at det var en hyggelig hyldest til min kære mormor i himlen. Med til historien hører så også, at jeg bagefter ringede til min mor og moster for at få bekræftet historien. De kunne fortælle, at min mormor, som var en meget bestemt dame og hadede alt, hvad der var småborgerligt, ikke kunne fordrage blomsterøreringe og aldrig nogensinde havde ejet sådan et par. Så hvorfra min inspiration til at putte bellis på salaten var kommet, det anede de ikke. Men én ting var helt sikkert – det var ikke fra deres mor!"

Opskriften kræver følgende udstyr:

  • Sigte
  • Grillrist
  • Pincet
Ingredienser
Salat
1 salat (Romainsalat)
1 Peberrodstang
  Spiselige blomster (1 håndfuld bellisblomster - kan udelades eller erstattes af andre spiselige blomster)
Dressing
2 dl Piskefløde
1 spsk Citronsaft (op til 2 spsk.)
1⁄2 tsk Flormelis (op til 1 tsk.)
  Salt
Vejledning

Lad bålet brænde til gløder.

Hæld piskefløden i et patentglas.

Fisk en gloende hed glød på størrelse med en bordtennisbold op fra bålet og læg den direkte i fløden.

Det syder og sprutter, og når gløden er kold, har fløden en røget aroma.

Sigt fløden igennem en fintmasket sigte.

Rør den røgede fløde med 1 spsk. citronsaft, ½ tsk. flormelis og ¼ tsk. salt.

Lad det stå og tykne i ½ times tid og smag så til med mere citron, salt og flormelis.

Skræl peberroden og gem til anretningen.

Sæt grillristen så tæt på de varme gløder, som du kan, uden at risten har direkte kontakt.

Du vil gerne have så meget varme som muligt.

Flæk romainesalaten og grill den på skæresiden i 30 sekunder.

Vend den rundt og grill på den anden side i 30 sekunder.

Anret salaten på et fad og hæld mormordressingen over.

Skrab spåner af peberroden med en kniv, anret oven på salaten sammen med blomsterne og drys med flagesalt.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier