
Opskrift på meunierestegt fisk (stegt skærising)
Lækker helstegt skærising.
Fisken er klargjort (hovedet fjernet, renset og flået – få din fiskemand til at gøre det for dig hvis det ikke er gjort).
Jeg var så heldig at få lov til at lære at filetere af en kok og i samme ombæring kom han med sine bedste råd til hvordan forskellige fisk skulle tilberedes. Denne hele skærising (det kunne også have været en rødspætte) skulle tilberedes ved en teknik der hedder: “meunierestegt”. Det kommer fra det franske ord “meuniére”, der betyder: “som møllerinden gør”. Man mener at det stammer fra at møllerinder altid havde mel på hænderne og den mel sad fast i fisken inden det blev stegt i rigeligt smør og frisket op med lidt citronsaft.
Mange mener (inklusiv kokken jeg besøgte) at det er den eneste rigtige måde at tilberede især fladfisk på, så det skulle selvfølgelig gøres.

Meunierestegt fisk (stegt skærising)
Ingredienser
- 1 stk. Skærising
- Groft salt til gourmetsaltningen
- Hvedemel
- Smør til stegningen
- Citronsaft
Sådan gør du
- Jeg synes ofte at jeg har udfordringer med at få saltsmag ind i min fisk, især når det paneres. Med mindre jeg gourmetsalter fisken først (hvilket jeg altid gør).
- Tag fisken ud af køleskabet cirka 10 minutter før det skal tilberedes. Hæld groft salt på begge sider og lad det stå og trække i 5-10 minutter.
- Skyl saltet af fisken under koldt vand, direkte under vandhanen.
- Tør fisken godt af på begge sider, enten med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
- Kom hvedemelet i en stor tallerken og vend fisken i melet, så det dækker på begge sider.
- Smelt rigeligt smør på panden og når det bruser, så skal fisken på panden. Sørg for at lægge fisken på panden væk fra dig, så det ikke sprøjter på dig.
- Steg fisken i cirka 3 minutter på begge sider.
- Tag fisken af panden og placer den på et spækbræt. Den må gerne stå og trække 1-2 minutter før den serveres.
- Kom citronsaft på og velbekomme.