
Opskrift på maskeret blomkål med bacon
Blomkål med hvid sovs og bacon
Det her er nærmere en oldemor ret, end en mormorret?
Jeg fik opskriften af en pædagog i min datters SFO, den var så mærkelig, at jeg var nødt til at prøve den.
Og jeg må indrømme, at resultatet er virkelig godt.?

Maskeret blomkål med bacon
Ingredienser
- 1 stk. Blomkål
- 30 gram Smør cirka
- 30 gram Mel cirka
- 250 milliliter Mælk
- 400 gram Bacon
- Persille frisk
- Salt og Peber
- 0.25 tsk. Muskatnød revet
- 1 stk. Bouillonterning hønsekød
Sådan gør du
- Kom dit blomkålshoved i en gryde med letsaltet vand og kog den i cirka 10-12 minutter. Kog blomkålen til den er mør, og læg den på det fad, du vil servere retten på. Lad den afkøle lidt. Lav en smørbolle af smør og mel, tilsæt mælken langsomt, og rør sovsen til den ønskede konsistens. Tilsæt salt, peber, bouillon og muskat. Lad sovsen koge godt sammen. Steg baconternene sprøde, og læg dem på fedtsugende papir. Hæld forsigtigt sovsen over blomkålen, derefter bacon og persille. Server blomkålen med kartofler eller friskbagt brød.