Blomkål med hvid sovs og bacon Det her er nærmere en oldemor ret, end en mormorret? Jeg fik opskriften af en pædagog i min datters SFO, den var så mærkelig, at jeg var nødt til at prøve den. Og jeg må indrømme, at resultatet er virkelig godt.?
Author: Vildmedmormormad
Keyword: Aftensmad, bacon, Blomkål, Dansk mad, Kål, Mormormad
Forb. tid: 5 minutterminutter
Tilb. tid: 20 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
1stk.Blomkål
30gramSmørcirka
30gramMelcirka
250milliliterMælk
400gramBacon
Persillefrisk
Salt og Peber
0.25tsk.Muskatnødrevet
1stk.Bouillonterninghønsekød
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Kom dit blomkålshoved i en gryde med letsaltet vand og kog den i cirka 10-12 minutter.Kog blomkålen til den er mør, og læg den på det fad, du vil servere retten på. Lad den afkøle lidt.Lav en smørbolle af smør og mel, tilsæt mælken langsomt, og rør sovsen til den ønskede konsistens.Tilsæt salt, peber, bouillon og muskat.Lad sovsen koge godt sammen.Steg baconternene sprøde, og læg dem på fedtsugende papir.Hæld forsigtigt sovsen over blomkålen, derefter bacon og persille.Server blomkålen med kartofler eller friskbagt brød.