Opskrift på kyllingebryst med panade og løgpuré
KYLLINGEBRYST MED PANADE OG LØGPURÉ.
Alt er lavet på en Thermomix, men kan sagtens laves med blender, gryde og sous vide kar/stav.
Vi har opskriften fra bogen: “Grundbogen i Thermomix“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“Sprødt kyllingeskind og saftigt kyllingebryst er en sjælden kombination. Her er løsningen. Lav en smagfuld panade, og tilbered kyllingebrystet sous vide, så det er perfekt saftigt. Servér med en løgpuré.”
Kyllingebryst med panade og løgpuré
Ingredienser
Løgpuré
- 750 gram Løg
- 3 fed Hvidløg
- 75 gram Smør
- 1 spsk. Balsamico
- 2 spsk. Fløde
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Æblecidereddike
Panade
- 50 gram Bacon
- 50 gram Rasp
- 130 gram Smør
- 1 fed Hvidløg
- 2 håndfulde Persille
- Citronskal fra 1 citron
- 0.5 tsk. Salt
- 1 håndfuld Purløg
Kyllingebryst
- 4 stk. Kyllingebryst
- Salt 1 % af kyllingens vægt
Sådan gør du
Løgpuré
- Skær løgene i grove stykker, og kom dem op i thermomixeren sammen med hvidløg og smør. Hak på niveau 6 i 5 sekunder. Karamelliser løgene i 1½ time ved 120°C under omrøring på laveste hastighed og uden målekoppen i låget. Tilsæt de øvrige ingredienser, og hak på niveau 4 i 30 sekunder.
Panade
- Kom bacon i thermomixeren, og hak på niveau 6 i 15 sekunder. Tilsæt rasp og smør, og steg ved 120°C i 5 minutter med hak på niveau 1. Tag det ud af thermomixeren, og gem til senere. Læg de øvrige ingredienser til panaden i thermomixeren, og hak i 15 sekunder på niveau 6. Tilsæt bacon-raspblandingen, og hak i 1 minut på niveau 1. Hæld indholdet ud på et stykke bagepapir, og saml det til en dej. Rul det ud mellem 2 stykker bagepapir til 5 mm tykkelse. Afkøl i køleskab.
Kyllingebryst
- Drys kyllingebrysterne med salt, og vakuumpak dem. Tilbered dem sous vide i 90 minutter ved 58°C. Tag kyllingebrysterne ud af vakuumposerne. Skær stykker af panade ud, og dæk kyllingebrysterne med dem. Grill kyllingebrysterne i ovnen, til panaden er gylden, hvilket tager cirka 5 minutter.