Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kimchi af kinaradise (kkakdugi)

K Frisk

Kenneth er glad for at grille kød, og lave store gryderetter , ud over dette har det koreanske køkken en plads i mit hjerte

19. marts 2021

Opskrift på kimchi af kinaradise (kkakdugi)

Lækker opskrift på kkakdugi – en kimchi lavet på kinakål med masser af styrke fra chiliflager.

Normalt laves kimchi på kål, men jeg er vild med den her opskrift som min kone laver til mig.

Ved at bruge kinaradise får man masser af knas/sprødhed og hot pepper flakes giver retten masser af varme, som passer godt til den lidt syltede smag.

Vi spiser det typisk sammen med ris og kød. 


Antal: 1 glas

Kimchi af kinaradise (kkakdugi)

Forfatter: K Frisk
Forb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2 kilogram Kinaradise
  • 2 spsk. Groft salt uden jod
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Hvidløg cirka 5-6 fed
  • 1 tsk. Frisk ingefær hakket
  • Purløg 4 stilke, hakket
  • 58 gram Fiskesauce
  • 76 gram Chiliflager uden kerner - eller hot pepper flakes som jeg brugte
  • 79 gram Saft fra radiserne

Sådan gør du

  • Skræl kinaradiserne.
    Skyl den i koldt vand og tør den af med et rent viskestykke.
    Skær kinaradiserne i 2 - 2,5 cm tykkelse og kom dem i en skål.
    Tilsæt sukker og salt og rør det godt sammen.
    Lad det hvile i 30 minutter.
    Fjern saften/væsken fra skålen og gem det i en lille skål.
    Tilsæt hakket hvidløg, hakket ingefær, hakket purløg, fiskesauce, chiliflager og saft fra radiserne.
    Bland alt sammen, så krydderierne fordeles godt.
    Kom det hele i et sylteglas og pres det hele godt sammen, så du undgår luft i mellem radisestykkerne. 
    Sæt låg på glasset.
    Det kan spises med det samme og skal opbevares i køleskabet.
    Du kan dog beholde det uden for køleskabet (hold det væk fra direkte sollys) i et par dage.
    Så vil det begynde at gære/fermentere og der vil komme bobler på toppen. Sørg for at åbne låget kort og lukke det igen én eller to gange om dagen, så du undgår at der kommer et overtryk i flasken.
    Den vil begynde med at dufte lidt stærk og sur.
    Herefter skal den i køleskabet og kan selvfølgelig også spises med det samme.

Noter

*Tip: Mængden af ​​peberflager, du bruger, afhænger af din smag; du kan nøjes med at bruge halvdelen, hvis du ønsker en mild version.
For en vegetarisk version skal du udskifte fiskesauce med sojasovs.