Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelpizza deluxe

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

10. april 2019
Pizza er den perfekte weekendret, ja faktisk er det ret perfekt alle dage. Men i weekenden er der lidt bedre tid til at sætte en dej til hævning. Her får du mit bud på en supersimpel, men supergod pizzabund!

Opskrift på kartoffelpizza deluxe

Pizza night…. ?

Pizza er den perfekte weekend ret… faktisk er det ret perfekt alle dage… ? Men i weekenden er der lidt bedre tid til at sætte en dej til hævning… ? I får herunder opskriften på en super simpel, men super god pizzabund.. og er tiden – eller tålmodigheden ikk til den, køber du bar en færdig bund ?

Ovenpå pizzaerne har jeg, på den ene, seranoskinke, kartofler, mozzarella og krydderier. På den anden har jeg grøn pesto, seranoskinke, sød kartoffel og også lidt krydderier.. altså to gange kartoffelpizza de luxe… ?


Antal: 2 pizzaer

Kartoffelpizza deluxe

Pizza er den perfekte weekendret, ja faktisk er det ret perfekt alle dage. Men i weekenden er der lidt bedre tid til at sætte en dej til hævning. Her får du mit bud på en supersimpel, men supergod pizzabund!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Pizzadej

  • 25 gram Gær
  • 3 deciliter Vand Lunkent
  • 2 spsk. Olie
  • 300 gram Hvedemel Cirka
  • 100 gram Grahamsmel Cirka

Pizza 1

  • 2 spsk. Olivenolie
  • Oregano Tørret
  • 2 skiver Serranoskinke (reklamelink)
  • 150 gram Kartofler Cirka
  • 0.5 pakke Mozarella
  • Timian Tørret
  • Groft salt Lidt

Pizza 2

Sådan gør du

Pizzadej

  • Oplæs gæren i vandet.
  • Rør olie ud i.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt, dejen skal være fast og ikke klistret.
  • Hæld mel på et bord og ælt dejen færdig der.
  • Stil til hævning en time. 
  • Når dejen er hævet, deler du den i 2 og ruller 2 pizzabunde ud.
  • Jeg kan godt lide dem tynde og sprøde, ca 4 mm i tykkelse ved udrulning, men du kan også lave dem tykkere, hvis du er mere til det.

Pizza 1

  • På pizza 1 pensler du lidt olivenolie på bunden, kom godt ud i kanterne.
  • Strø lidt oregano over bunden.
  • Del skinken i mindre stykker og fordel på pizzaen.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver, evt med et mandolinjern og fordel på pizzaen.
  • Riv mozarellaen i mindre stykker og fordel på pizza.
  • Strø timian og groft salt over pizzaen.
  • Bag 15-20 min ved 220 grader, til den er gylden og sprød i kanten.

Pizza 2

  • På pizza 2 fordeler du pesto på bunden, derefter skinken i mindre stykker, tynde søde kartoffelskiver, mozzarella i mindre stykker og topper med oregano og salt.
  • Bagetiden er den samme... Happy pizza night peepz!

Noter