x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kartoffelpizza deluxe

HENRIETTE KRISTIANSEN | 10. april 2019

Pizza night…. ?

Pizza er den perfekte weekend ret… faktisk er det ret perfekt alle dage… ? Men i weekenden er der lidt bedre tid til at sætte en dej til hævning… ? I får herunder opskriften på en super simpel, men super god pizzabund.. og er tiden – eller tålmodigheden ikk til den, køber du bar en færdig bund ?

Ovenpå pizzaerne har jeg, på den ene, seranoskinke, kartofler, mozzarella og krydderier. På den anden har jeg grøn pesto, seranoskinke, sød kartoffel og også lidt krydderier.. altså to gange kartoffelpizza de luxe… ?


Kartoffelpizza deluxe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Pizzadej

  • 25 gram Gær
  • 3 deciliter Vand Lunkent
  • 2 spsk. Olie
  • 300 gram Hvedemel Cirka
  • 100 gram Grahamsmel Cirka

Pizza 1

  • 2 spsk. Olivenolie
  • Oregano Tørret
  • 2 loaf Serranoskinke
  • 150 gram Kartofler Cirka
  • 0.5 package Mozarella
  • Timian Tørret
  • Groft salt Lidt

Pizza 2

  • 2 spsk. Pesto Grøn
  • 2 slice Serranoskinke
  • 150 gram Sødkartoffel
  • 0.5 package Mozarella Frisk
  • Oregano Tørret
  • Groft salt Lidt

Sådan gør du

Pizzadej

  • Oplæs gæren i vandet.
    Rør olie ud i.
    Tilsæt melet lidt efter lidt, dejen skal være fast og ikke klistret.
    Hæld mel på et bord og ælt dejen færdig der.
    Stil til hævning en time. 
    Når dejen er hævet, deler du den i 2 og ruller 2 pizzabunde ud.
    Jeg kan godt lide dem tynde og sprøde, ca 4 mm i tykkelse ved udrulning, men du kan også lave dem tykkere, hvis du er mere til det.. ?
     

Pizza 1

  • På pizza 1 pensler du lidt olivenolie på bunden, kom godt ud i kanterne.
    Strø lidt oregano over bunden.
    Del skinken i mindre stykker og fordel på pizzaen.
    Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver, evt med et mandolinjern og fordel på pizzaen.
    Riv mozarellaen i mindre stykker og fordel på pizza.
    Strø timian og groft salt over pizzaen.
    Bag 15-20 min ved 220 grader, til den er gylden og sprød i kanten... ?
     

Pizza 2

  • På pizza 2 fordeler du pesto på bunden, derefter skinken i mindre stykker, tynde søde kartoffelskiver, mozzarella i mindre stykker og topper med oregano og salt.
    Bagetiden er den samme... Happy pizza night peepz! ?

Noter



Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.