Ibérico Presa i ovn

Ibérico Presa i ovn
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Ibérico presa er et fantastisk godt stykke kød fra sortfodsgrisen fra Spanien. 

Grisene lever på store åbne arealer, hvor de spiser agern, græs og urter, hvilket giver kødet den enestående smag.

Her bruger vi presaen, der er et stykke kød, der stammer fra grisens nakkefilet.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Krydderier (salt og peber)
35 g Smør
  Olie (til stegning)
Vejledning

Tag presaen ud af køleskabet cirka 60 minutter inden tilberedning, så den ikke er for kold, når den tilberedes.

Krydr kødet med salt og peber på begge sider.

Varm en pande op med olie. Når panden er varm, kommes smørret ved.

Brun presaen på begge sider.

Placer stegen i et ildfast fad. Har du et stegetermometer, så stik det i kødet på det tykkeste sted.

Sæt kødet i en 180 grader varm ovn uden varmluft i cirka 20 minutter, eller indtil det har en kernetemperatur på 56 grader.

Tag det ud og lad det hvile i 10 minutter.

Skær stegen ud i tynde skiver.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier