Iberico Presa

Iberico Presa
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:22
Beskrivelse

Den lækre og smagfulde Ibérico-gris serveret med sauterede grøntsager og hjemmelavet hvidløgssmør. 

 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 dl Olivenolie (til stegning)
6 fed Hvidløg
  Krydderier (salt og peber)
250 g Smør
2 fed Hvidløg
  Krydderier (salt og peber)
4 fed Hvidløg
250 g Champignon
100 g Smør
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Kød:

Krydr kødet godt med salt og peber og lad det trække cirka 30 minutter ved stuetemperatur.

Opvarm en stor pande eller stegegryde og brun kødet godt på begge sider i olien. Lad det få en stegeskorpe, før du vender det, da for meget venden rundt på kødet vil afkøle panden og gøre det svært for kødet at opnå en god stegeskorpe. 

Læg kødet i et ildfast fad. Læg citron skåret i skiver, timian og hele hvidløgsfed ved kødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.

Tag stegen ud af ovnen og tildæk den med et rent viskestykke. Lad den stå og hvile i 15 minutter for at holde kødsaften inde i kødet.

 

Hvidløgssmør med persille:

Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur.

Skyl og hak persillen fint og pres hvidløgene. 

Rør blødt smør, presset hvidløg, dijonsennep og finthakket persille sammen. Smag til med salt og peber.

Sæt smørret i køleskabet. Tag det ud cirka 30 minutter før servering.

 

Sauterede grøntsager: 

Skær chili i tynde skiver og fjern kernerne. 

Pil skalotteløg og hvidløg. Hak skalotteløgene fint og skær hvidløg i tynde skiver.  

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.

Skyl pærerne, lad skrællen sidde på. Fjern kernehusene. Rens champignon og skær både dem og pærer i skiver.

Skyl estragon og hak den fint.

Varm smør og olie op i en stor pande og steg grøntsagerne ved middel varme, til de tager en smule farve. 

Tilsæt finthakket estragon og steg videre i 5-7 minutter, afhængig af hvor sprøde du ønsker grøntsagerne. 

Smag til med salt og peber. 

 

Servering:

Skær kødet i skiver og server det med sauterede grøntsager, hvidløgssmør og evt. kogte eller bagte kartofler.

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier