Hjemmelavet tortilla chips

Hjemmelavet tortilla chips

  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Hjemmelavet tortilla chips. ✅Perfekte til nachos! ✅ Den lækre snack eller forret. ✅I bund og grund er det ikke så svært at lave dem. ✅ Det er "bare" friturestegte tortilla pandekager krydret med lidt salt.

Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet tortilla chips. Perfekt til nachos, den lækre snack eller forret. I bund og grund er det ikke så svært at lave dem. Det er "bare" friturestegte tortilla pandekager krydret med lidt salt.

Ingredienser
20 Tortillas (Majs- eller hvedepandekager. )
  Olie (Smagsneutral)
  Salt
Vejledning

Skær tortilla pandekagerne i trekanter. Hvis du har en pizza-slicer, så brug den og skær dem ud som du ville skære en pizza.

Tortilla chips

I bund og grund er der tre forskellige måder at lave dem:

 

  • Friturestegt
  • Pandestegt
  • Ovnstegt

 

Friturestegt

Tilbered dem ved 170 grader i et par minutter. De skal være sprøde uden at branke. Pas på med at komme for mange i ad gangen, da de ikke må ligge oven på hinanden. Det tager typisk 2-3 minutter.

 

Pandestegt

Varm olien op i en gryde til 170 grader. Hvis du ikke har et termometer, så kan du tjekke olien ved at sætte en spids af en tortilla ned i olien. Hvis den bobler omkring den, så er olien klar. Igen pas på med at komme for mange i ad gangen, da de ikke må ligge oven på hinanden. Det tager typisk 2-3 minutter.

 

Ovnstegt

Vend dine tortilla chips i olie og læg dem på et bageplade beklædt med bagepapir. Det er en lidt langsommelig proces, men det er vigtigt at de alle får olie og ikke lægger oven på hinanden.

Tortilla chips

Tilbered dem i ovnen i alt fra 7-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De skal være gyldne.

Tortilla chips

 

Fælles for dem alle er, at de skal placeres på fedtsugende papir når de kommer op.

Drys salt på og lad dem køle af og de er klar til servering.

Noter

Dine tortilla chips passer perfekt til en omgang hjemmelavet nachos.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier