
Opskrift på hjemmelavet teriyaki
Her den anden dag fik vi sådan en en frossen chinabox, og jeg skulle lige prøver og smage det.
Hun fik en med teriyaki i derfor tænkte jeg, det vil jeg prøver og laver selv.
Normal vil man bruge saki i teriyaki, men det jeg ikke lige hvor man kunne få fat i det lige da jeg havde lyst til det, så det er lidt min egen version men synes det smager super godt.
Teriyaki vil jeg sige er lidt den asiatiske form for BBQ, det kan bruges til at glasere forskellige stykker kød med fx kylling, gris, kommer det i wokretter eller kommer det i en asiatisk salat.
Håber I vil prøve opskriften glæder mig til at høre hvad synes.

Hjemmelavet teriyaki
Ingredienser
- 1 spsk. Sesamolie ristet
- 10 gram Frisk ingefær hakket
- Chili hakket, lidt- det skal ikke være stærkt
- 1 fed Hvidløg hakket, op til 2 fed efter smag
- 2 spsk. Sesamfrø hvid
- 100 gram Brun farin
- 1 deciliter Soya god kvalitet
- 3 spsk. Honning eller sirup
- 2 deciliter Vand
- 1 spsk. Maizena op til 2 spsk.
Sådan gør du
- Sesamolie, hvidløg, ingefær, chili og hvid sesam kommet i en gryde og steges lidt så duften kommer frem.
- Brun farin og honning kommer i smeltes.
- Soya og vand kommer nu i, reduceres i cirka 5 minutter på mellem høj varme.
- Maizena rørt op med en smule vand, og kommer i lidt af gang til det bliver lidt tyk (teriyaki bliver tykkere når, den bliver kold så lavet den ikke for tyk).