Hjemmelavet mascarpone

Hjemmelavet mascarpone

24 t
0 min
300  gram
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Mascarpone er en alsidig ost. 👌 Den kan anvendes i alt fra kager og desserter til sovs og som tilbehør. 👌 Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, skønt den faktisk har en række andre anvendelsesmuligheder.
Om opskriften
Beskrivelse

Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og desserter til sovs og som tilbehør. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, skønt den faktisk har en række andre anvendelsesmuligheder. 

Osten er oven i købet ret nem at lave selv! Det eneste, den kræver, er tålmodighed, for vallen skal have tid til at løbe fra ostemassen. Til gengæld kræver den hverken særlige køkkenfærdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under tilberedelsen holdes inden for den korrekte temperatur. 

Ingredienser
1⁄2 l Piskefløde
1 spsk Citronsaft
Vejledning

Varm fløden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. Rør rundt jævnligt. Den høje temperatur sørger for at alle bakterier bliver slået ihjel.

Vi brugte vores Monsieur Cuisine (røremaskine med varmefunktion) til at røre vores fløde med.

Når den rette temperatur er opnået, røres citronsaften i. Fløden vil nu blive tykkere.

Sæt den varme fløde tildækket i køleskab til dagen efter.

Hjemmelavet mascarpone

Hæld fløden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller osteklæde. Du kan faktisk også bruge kaffefiltre, som du sprætter op til det.  

Hjemmelavet mascarpone

Sæt igen hele herligheden, tildækket, i køleskabet i cirka 12 timer, til al vallen er løbet fra (der bliver ikke en særlig stor mængde valle), og osten er blevet til en fast masse. 

Osten er nu færdig. Kom den i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger. 

Hjemmelavet mascarpone

Noter

Stop madspild: du kan anvende vallen i dejen til brød og boller. Erstat den samme mængde væske i bagværket, som du har valle til.

Kilde

Tak for Hurtigmums.dk for inspiration til den her opskrift.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier