Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.

Opskrift på herregårdskotelet i sous vide
Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft.
Der er mere saft og kraft i dem.
Disse svinekoteletter er tilberedt i sous vide hvilket sikrer en ensartet og lækker tilberedning – hver gang.

Antal: Portioner
Herregårdskotelet i sous vide
Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.
Ingredienser
- 500 gram Svinekotelet med skaft (2 stk.)
- 0.5 stk. Spidskål
Jordskokkemos
- 100 gram Jordskokker
- 2 deciliter Fløde
- 13 gram Smør
- Krydderier salt, hvid peber, citronsaft og gastrik
Sådan gør du
Herregårdskotelet:
- Start med at gourmetsalte kødet. Det gøres ved at dække kødet med salt på begge sider og lade det stå i 30 minutter.
- Skyl kødet under den kolde hane for at fjerne salten.
- Tør kødet af og steg det hårdt i 30-45 sekunder på hver side.
- Krydr det med peber og vakuumpak det.
- Læg det derefter i din sous vide/vandbad på 59 grader i 1 time og 15 minutter.
- Kødet tages op og tørres godt af og steges i smør/olie kort tid på begge sider, så man får den flotte stegeskorpe uden at tilberede kødet mere, da kødet er tilberedt og mørt.
Jordskokkemos
- Skræl jordskokkerne og del dem i små stykker. Kog dem i vand (tilsat lidt citronsaft – det sørger for at de ikke misfarves) indtil de er bløde og vandet hældes fra.
- Pisk herefter de kogte jordskokker til en mos sammen med smør og fløde mælk, og smag til med salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.
Spidskål
- Spidsen flækkes mit over på langs. Derefter deles den igen og vi bruger 2 kvarte til denne opskrift.
- Smelt smør og olie på en pande og steg kålen på alle 3 sider så der er lidt stegeskorpe ved ret høj varme.
- Herefter skrues der ned for blusset og der tilføres lidt eddike og hvidvin. Lad det simre i 10-12 minutter hvor de vendes hver 3-4 minut og de er herefter klar til servering.
- Server det hele samlet.