Go Back
+ servings
Antal: 2 Portioner

Herregårdskotelet i sous vide

Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.
Forfatter: Benjamin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Gris, Svinekotelet
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Svinekotelet med skaft (2 stk.)
  • 0.5 stk. Spidskål

Jordskokkemos

  • 100 gram Jordskokker
  • 2 deciliter Fløde
  • 13 gram Smør
  • Krydderier salt, hvid peber, citronsaft og gastrik

Sådan gør du

Herregårdskotelet:

  • Start med at gourmetsalte kødet. Det gøres ved at dække kødet med salt på begge sider og lade det stå i 30 minutter.
  • Skyl kødet under den kolde hane for at fjerne salten.
  • Tør kødet af og steg det hårdt i 30-45 sekunder på hver side.
  • Krydr det med peber og vakuumpak det.
  • Læg det derefter i din sous vide/vandbad på 59 grader i 1 time og 15 minutter. 
  • Kødet tages op og tørres godt af og steges i smør/olie kort tid på begge sider, så man får den flotte stegeskorpe uden at tilberede kødet mere, da kødet er tilberedt og mørt.

Jordskokkemos

  • Skræl jordskokkerne og del dem i små stykker. Kog dem i vand (tilsat lidt citronsaft – det sørger for at de ikke misfarves) indtil de er bløde og vandet hældes fra.
  • Pisk herefter de kogte jordskokker til en mos sammen med smør og fløde mælk, og smag til med salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.

Spidskål

  • Spidsen flækkes mit over på langs. Derefter deles den igen og vi bruger 2 kvarte til denne opskrift.
  • Smelt smør og olie på en pande og steg kålen på alle 3 sider så der er lidt stegeskorpe ved ret høj varme.
  • Herefter skrues der ned for blusset og der tilføres lidt eddike og hvidvin. Lad det simre i 10-12 minutter hvor de vendes hver 3-4 minut og de er herefter klar til servering.
  • Server det hele samlet.