Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Groft franskbrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

21. januar 2020
Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød. Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine. Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft.

Opskrift på groft franskbrød

Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød.

Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine.

Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft.

Har du adgang til fuldkornsmel, så kan du erstatte det af f.eks. 400 gram rugmel og 600 almindelig hvedemel.

Groft franskbrød


Antal: 1 brød

Groft franskbrød

Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød. Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine. Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 7 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 5 gram Gær
  • 7 deciliter Vand 37 grader
  • 2 deciliter Surdej
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 kilogram Fuldkornshvedemel
  • 0.5 deciliter Olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, olie og salt.
  • Ælt melet i og lad røremaskinen køre i minimum 15 minutter på max hastighed.
  • Lad dejen hæve tildækket i 6 timer ved stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over midten sig selv 5-6 gange.
  • Placer dejen i en brødform eller hævekurv og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  • Varm ovnen op til 250 grader varmluft med en bageplade i ovnen.
  • Brødet bages i midten af ovnen.
  • Bruges der hævekurv, vendes brødet ud på en varm bageplade med bagepapir, der ligge et par dybe snit i brødet, inden brødet sættes i ovnen og bage. Først 10 minutter ved 250 grader varmluft, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader varmluft, når tiden er gået sættes brødet til afkøling på en bagerist.
  • Bages brødet i brødform, ligges der et par dybe snit i toppen af brødet hvor efter formen placeres på en varm bageplade og bages 10 minutter ved 250 grader, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader.
  • Brødet vendes ud af formen og sættes til afkøling på en bagerist.