
Opskrift på espresso pasta med skum og chokoladekage
Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage.
Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter “bage” dejen i papirforme i mikrobølgeovnen.
Det er en super lækker og flot dessert, der vil imponere selv de mest kræsne gæster.

Espresso pasta med skum og chokoladekage
Ingredienser
Espresso Pasta
- 5 deciliter Stærk kaffe
- 30 gram muscovadosukker eller brun farin
- 40 milliliter Likør med kaffesmag
- 5 gram Gellangummi
Chokolade sandkage
- 180 gram Mørk chokolade
- 3 stk. Æg
- 1 stk. Æggeblomme
- 130 gram Flormelis
- 50 gram Hvedemel
- 0.5 gram Salt
Espressoskum
- 325 milliliter Stærk kaffe
- 75 gram Muscovadosukker eller brun farin
- 2 stk. Husblas ark
- 125 milliliter Piskefløde
Sådan gør du
Espresso Pasta
- Rør muscovadosukker, kaffe og likør i en gryde
- Tilsæt gellangummi og bring i kog.
- Hæld blandingen ud på en bakke i et tyndt lag og lad den stå, til den er afkølet. Vip bakken for at slippe af med eventuel overskydende væske og sikre en meget tynd og jævn film på cirka 1 millimeter. Gør det hurtigt, da væsken ellers vil stivne, før du slippe af med det overskydende. Dette kan kræve lidt øvelse.
- Lad væsken stivne fuldstændig.
- Skær i 0,5 centimeter tykke strimler med en kniv eller "pasta cutter" (rulle typen) for at lave tagliatelle.
Chokolade sandkage
- Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og lad den køle lidt af.
- Rør æg og æggeblommer sammen med flormelis og salt.
- Rør hvedemel og smeltet chokolade i æggeblandingen.
- Hæld blandingen på en sifonflaske.
- Tilsæt 2 patroner og ryst flasken kraftigt efter hver patron.
- Lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer.
- Forbered papirformene ved at skære 3 små slidser i bunden af formene med en saks. Dette vil tillade dampen, der fremkommer under opvarmning, at undslippe.
- Smør formene med et tyndt lag ikke-klæbende spray ( eller brug smør ) for at gøre det lettere at frigøre kagerne efter de er bagt.
- Brug din sifonflaske til at fylde omkring 1/3 af formene med chokoladeskum. Hæld ikke mere i, da skummet vil udvide sig betydeligt under bagningen.
- Placer formene i mikrobølgeovnen og bag dem i 40 sekunder ved maksimal effekt. Du kan tilberede 2 eller 3 kager ad gangen.
- Tag kagerne ud af mikroovnen og lad dem køle af ved stuetemperatur.
- Ved hjælp af en skarp kniv frigøres kagens sider fra papirformene.
- Vend evt. formene på hovedet og bank let under bunden for at frigøre kagen.
Espressoskum
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Opvarm 100 milliliter af kaffen til 60 grader og tilføj 75 g sukker.
- Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme kaffe.
- Rør resten af kaffen sammen med fløden og hæld det i den varme blanding.
- Hæld væsken på en sifonflaske og tilføj 1 lattergaspatron.
- Sæt flasken i køleskab i 1-2 timer, til den er helt afkølet.