Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Espresso pasta med skum og chokoladekage

gastrofunlogoRedaktion
   
1. november 2018
Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage. Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter "bage" dejen i papirforme i mikrobølgeovnen.

Opskrift på espresso pasta med skum og chokoladekage

Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage.

Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter “bage” dejen i papirforme i mikrobølgeovnen.

Det er en super lækker og flot dessert, der vil imponere selv de mest kræsne gæster.


Antal: 4 personer

Espresso pasta med skum og chokoladekage

Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage. Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter "bage" dejen i papirforme i mikrobølgeovnen.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Dessert
Køkken: Molekylær gastronomi
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Espresso Pasta

  • 5 deciliter Stærk kaffe
  • 30 gram muscovadosukker eller brun farin
  • 40 milliliter Likør med kaffesmag
  • 5 gram Gellangummi

Chokolade sandkage

  • 180 gram Mørk chokolade
  • 3 stk. Æg
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 130 gram Flormelis
  • 50 gram Hvedemel
  • 0.5 gram Salt

Espressoskum

  • 325 milliliter Stærk kaffe
  • 75 gram Muscovadosukker eller brun farin
  • 2 stk. Husblas ark
  • 125 milliliter Piskefløde

Sådan gør du

Espresso Pasta

  • Rør muscovadosukker, kaffe og likør i en gryde
  • Tilsæt gellangummi og bring i kog.
  • Hæld blandingen ud på en bakke i et tyndt lag og lad den stå, til den er afkølet. Vip bakken for at slippe af med eventuel overskydende væske og sikre en meget tynd og jævn film på cirka 1 millimeter. Gør det hurtigt, da væsken ellers vil stivne, før du slippe af med det overskydende. Dette kan kræve lidt øvelse.
  • Lad væsken stivne fuldstændig.
  • Skær i 0,5 centimeter tykke strimler med en kniv eller "pasta cutter" (rulle typen) for at lave tagliatelle.

Chokolade sandkage

  • Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og lad den køle lidt af.
  • Rør æg og æggeblommer sammen med flormelis og salt.
  • Rør hvedemel og smeltet chokolade i æggeblandingen.
  • Hæld blandingen på en sifonflaske.
  • Tilsæt 2 patroner og ryst flasken kraftigt efter hver patron.
  • Lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Forbered papirformene ved at skære 3 små slidser i bunden af formene med en saks. Dette vil tillade dampen, der fremkommer under opvarmning, at undslippe.
  • Smør formene med et tyndt lag ikke-klæbende spray ( eller brug smør ) for at gøre det lettere at frigøre kagerne efter de er bagt.
  • Brug din sifonflaske til at fylde omkring 1/3 af formene med chokoladeskum. Hæld ikke mere i, da skummet vil udvide sig betydeligt under bagningen.
  • Placer formene i mikrobølgeovnen og bag dem i 40 sekunder ved maksimal effekt. Du kan tilberede 2 eller 3 kager ad gangen.
  • Tag kagerne ud af mikroovnen og lad dem køle af ved stuetemperatur.
  • Ved hjælp af en skarp kniv frigøres kagens sider fra papirformene.
  • Vend evt. formene på hovedet og bank let under bunden for at frigøre kagen.

Espressoskum

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Opvarm 100 milliliter af kaffen til 60 grader og tilføj 75 g sukker.
  • Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme kaffe.
  • Rør resten af kaffen sammen med fløden og hæld det i den varme blanding.
  • Hæld væsken på en sifonflaske og tilføj 1 lattergaspatron.
  • Sæt flasken i køleskab i 1-2 timer, til den er helt afkølet.