Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage.
Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter “bage” dejen i papirforme i mikrobølgeovnen.
Det er en super lækker og flot dessert, der vil imponere selv de mest kræsne gæster.

Ingredienser
Espresso Pasta
- 5 deciliter Stærk kaffe
- 30 gram muscovadosukker eller brun farin
- 40 milliliter Likør med kaffesmag
- 5 gram Gellangummi
Chokolade sandkage
- 180 gram Mørk chokolade
- 3 stk. Æg
- 1 stk. Æggeblomme
- 130 gram Flormelis
- 50 gram Hvedemel
- 0.5 gram Salt
Espressoskum
- 325 milliliter Stærk kaffe
- 75 clove Muscovadosukker eller brun farin
- 2 stk. Husblas ark
- 125 milliliter Piskefløde
Sådan gør du
Espresso Pasta
Rør muscovadosukker, kaffe og likør i en gryde Tilsæt gellangummi og bring i kog. Hæld blandingen ud på en bakke i et tyndt lag og lad den stå, til den er afkølet. Vip bakken for at slippe af med eventuel overskydende væske og sikre en meget tynd og jævn film på cirka 1 millimeter. Gør det hurtigt, da væsken ellers vil stivne, før du slippe af med det overskydende. Dette kan kræve lidt øvelse. Lad væsken stivne fuldstændig. Skær i 0,5 centimeter tykke strimler med en kniv eller "pasta cutter" (rulle typen) for at lave tagliatelle.Chokolade sandkage
Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og lad den køle lidt af. Rør æg og æggeblommer sammen med flormelis og salt. Rør hvedemel og smeltet chokolade i æggeblandingen. Hæld blandingen på en sifonflaske. Tilsæt 2 patroner og ryst flasken kraftigt efter hver patron. Lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer. Forbered papirformene ved at skære 3 små slidser i bunden af formene med en saks. Dette vil tillade dampen, der fremkommer under opvarmning, at undslippe. Smør formene med et tyndt lag ikke-klæbende spray ( eller brug smør ) for at gøre det lettere at frigøre kagerne efter de er bagt. Brug din sifonflaske til at fylde omkring 1/3 af formene med chokoladeskum. Hæld ikke mere i, da skummet vil udvide sig betydeligt under bagningen. Placer formene i mikrobølgeovnen og bag dem i 40 sekunder ved maksimal effekt. Du kan tilberede 2 eller 3 kager ad gangen. Tag kagerne ud af mikroovnen og lad dem køle af ved stuetemperatur. Ved hjælp af en skarp kniv frigøres kagens sider fra papirformene. Vend evt. formene på hovedet og bank let under bunden for at frigøre kagen.Espressoskum
Udblød husblassen i koldt vand. Opvarm 100 milliliter af kaffen til 60 grader og tilføj 75 g sukker. Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme kaffe. Rør resten af kaffen sammen med fløden og hæld det i den varme blanding. Hæld væsken på en sifonflaske og tilføj 1 lattergaspatron. Sæt flasken i køleskab i 1-2 timer, til den er helt afkølet.