x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Den ægte skinkeschnitzel

FADLSFORLAG | 15. marts 2019

Skinkeinderlår – uhm, lækkert! Det er en mager, mør og saftig muskel uden en eneste sene.

Wienerschnitzler af skinkeinderlår får man ofte i udlandet, men ikke i Danmark, hvor vi har skrappe regler om, hvad man må kalde hvad.

Her i landet er en wienerschnitzel altid af kalvekød, men det ændrer dog ikke ved, at en skinkeschnitzel tilberedes som dens finere kalvefætter.

Ofte er schnitzlen fra gris bedre end fra kalv; den er overlegen i både mørhed, udseende og smag.

Vi har opskriften fra bogen: “KØD”.


Den ægte skinkeschnitzel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Skinkeschnitzel

  • 4 stk. Skinkeschnitzler a' 180 gram fra skinkeinderlar, tykkelse pa ca. 4-5 mm
  • 100 gram Hvedemel
  • Æg 1-2 stk.
  • 100 gram Rasp
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 50 gram Smør
  • 0.5 stk. Citron Økologisk
  • 30 gram Kapers
  • 0.5 deciliter Peberrod Friskrevet
  • 4 stk. Ansjosfileter Eller benfri sild

Mormors grønne ærter og brasekartofler

  • 250 gram Ærter Med bælg
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 800 gram Kartofler Kogte og kolde
  • 50 gram Smør
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Skinkeschnitzel

  • Vend først schnitzlerne i mel, så i sammenpisket æg og så i rasp blandet med salt og peber.
    Brun smør pa en stor pande, og steg schnitzlerne gyldne, hvilket vil sige i ca. 3 minutter på hver side.
    Anret dem med en ”dreng”, som det hedder i kokkesprog, dvs. en skive citron, en tsk. kapers, 1 tsk. revet peberrod og en ansjos pr. schnitzel.
     

Mormors grønne ærter og brasekartofler

  • Bælg ærterne, og kom dem i en skål.
    Del kartoflerne i kvarte, og steg dem ved hård varme i smør, drys med salt og peber, og lad dem blive brune i overfladen.
    Bland dem til sidst sammen med ærterne, og server med schnitzel.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "KØD"