
Opskrift på den ægte skinkeschnitzel
Skinkeinderlår – uhm, lækkert! Det er en mager, mør og saftig muskel uden en eneste sene.
Wienerschnitzler af skinkeinderlår får man ofte i udlandet, men ikke i Danmark, hvor vi har skrappe regler om, hvad man må kalde hvad.
Her i landet er en wienerschnitzel altid af kalvekød, men det ændrer dog ikke ved, at en skinkeschnitzel tilberedes som dens finere kalvefætter.
Ofte er schnitzlen fra gris bedre end fra kalv; den er overlegen i både mørhed, udseende og smag.
Vi har opskriften fra bogen: “KØD”.

Den ægte skinkeschnitzel
Grej
Ingredients
Skinkeschnitzel
- 4 stk. Skinkeschnitzler a' 180 gram fra skinkeinderlar, tykkelse pa ca. 4-5 mm
- 100 gram Hvedemel
- 1-2 stk. Æg
- 100 gram Rasp
- Salt
- Peber Fra kværn
- 50 gram Smør
- 0.5 stk. Citron Økologisk
- 30 gram Kapers
- 0.5 deciliter Peberrod Friskrevet
- 4 stk. Ansjosfileter Eller benfri sild
Mormors grønne ærter og brasekartofler
- 250 gram Ærter Med bælg
- Salt
- Peber Fra kværn
- 800 gram Kartofler Kogte og kolde
- 50 gram Smør
- Salt
- Peber Fra kværn
Instructions
Skinkeschnitzel
- Vend først schnitzlerne i mel, så i sammenpisket æg og så i rasp blandet med salt og peber.
- Brun smør pa en stor pande, og steg schnitzlerne gyldne, hvilket vil sige i ca. 3 minutter på hver side.
- Anret dem med en ”dreng”, som det hedder i kokkesprog, dvs. en skive citron, en tsk. kapers, 1 tsk. revet peberrod og en ansjos pr. schnitzel.
Mormors grønne ærter og brasekartofler
- Bælg ærterne, og kom dem i en skål.
- Del kartoflerne i kvarte, og steg dem ved hård varme i smør, drys med salt og peber, og lad dem blive brune i overfladen.
- Bland dem til sidst sammen med ærterne, og server med schnitzel.