
Opskrift på ceviche
Lækker og nem udgave af ceviche.
Opskriften er let og lige til at gå til og den kræver ingen tilberedning af råvarerne – da syren fra limesaften tilbereder fisken.
Retten er yderst klassisk lavet og indeholder bl.a. chili, koriander og lime.
Vi har opskriften fra bogen: “Supersunde superfoods“, skrevet af forfattererne Mette Helbæk og Valeria Lima.

Ceviche
Ingredienser
- 1 stk. Æbler
- 4 stk. Tomater
- 0.5 stk. Agurk
- 200 gram Torsk helt frisk fisk, fx laks og torsk – bemærk, at det anbefales at fryse fisk ned i 24 timer, hvis den skal spises rå
- 1 håndfuld Rejer grønlandske rejer med skal
- 1 stk. Skalotteløg
- 0.5 stk. Chili rød
- 2 stk. Lime kun saften
- Olivenolie
- 1 håndfuld Koriander grofthakket og frisk
- Salt
Sådan gør du
- Skræl æblet og skær det i tern.
- Fjern kernerne fra tomaterne og skær agurk og tomat i tern.
- Skær også fisken i tern og pil rejerne.
- Skær løg og chili i helt tynde ringe.
- Anret det hele på et fad eller fire tallerkener.
- Dryp med lime og olivenolie, drys med salt og pynt med grofthakket koriander.
- Lad cevichen trække på køl i min. ½ time frem til servering – gerne længere.
- Sørg dog for, at den ikke er helt køleskabskold ved servering.