Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ceviche

gastrofunlogoRedaktion
   
28. august 2019
Lækker og nem udgave af ceviche .Opskriften er let og lige til at gå til og den kræver ingen tilberedning af råvarerne - da syren fra limesaften tilbereder fisken.

Opskrift på ceviche

Lækker og nem udgave af ceviche.

Opskriften er let og lige til at gå til og den kræver ingen tilberedning af råvarerne – da syren fra limesaften tilbereder fisken.

Retten er yderst klassisk lavet og indeholder bl.a. chili, koriander og lime.

Vi har opskriften fra bogen: “Supersunde superfoods“, skrevet af forfattererne Mette Helbæk og Valeria Lima.

SuperFoods


Antal: 4 personer

Ceviche

Lækker og nem udgave af ceviche .Opskriften er let og lige til at gå til og den kræver ingen tilberedning af råvarerne - da syren fra limesaften tilbereder fisken.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Æbler
  • 4 stk. Tomater
  • 0.5 stk. Agurk
  • 200 gram Torsk helt frisk fisk, fx laks og torsk – bemærk, at det anbefales at fryse fisk ned i 24 timer, hvis den skal spises rå
  • 1 håndfuld Rejer grønlandske rejer med skal
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 0.5 stk. Chili rød
  • 2 stk. Lime kun saften
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld Koriander grofthakket og frisk
  • Salt

Sådan gør du

  • Skræl æblet og skær det i tern.
  • Fjern kernerne fra tomaterne og skær agurk og tomat i tern.
  • Skær også fisken i tern og pil rejerne.
  • Skær løg og chili i helt tynde ringe.
  • Anret det hele på et fad eller fire tallerkener.
  • Dryp med lime og olivenolie, drys med salt og pynt med grofthakket koriander.
  • Lad cevichen trække på køl i min. ½ time frem til servering – gerne længere.
  • Sørg dog for, at den ikke er helt køleskabskold ved servering.