x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ceviche

| 28. august 2019

Lækker og nem udgave af ceviche.

Opskriften er let og lige til at gå til og den kræver ingen tilberedning af råvarerne – da syren fra limesaften tilbereder fisken.

Retten er yderst klassisk lavet og indeholder bl.a. chili, koriander og lime.

Vi har opskriften fra bogen: “Supersunde superfoods“, skrevet af forfattererne Mette Helbæk og Valeria Lima.


Ceviche

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 1 stk. Æble
  • 4 stk. Tomater
  • 0.5 stk. Agurk
  • 200 gram Torsk helt frisk fisk, fx laks og torsk – bemærk, at det anbefales at fryse fisk ned i 24 timer, hvis den skal spises rå
  • Rejer 1 håndfuld grønlandske rejer med skal
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 0.5 stk. Chili rød
  • Limesaft saft af 2 limefrugter
  • Olivenolie
  • Koriander 1 håndfuld grofthakket frisk koriander
  • Salt

Sådan gør du

  • Skræl æblet og skær det i tern.
    Fjern kernerne fra tomaterne og skær agurk og tomat i tern.
    Skær også fisken i tern og pil rejerne.
    Skær løg og chili i helt tynde ringe.
    Anret det hele på et fad eller fire tallerkener.
    Dryp med lime og olivenolie, drys med salt og pynt med grofthakket koriander.
    Lad cevichen trække på køl i min. ½ time frem til servering – gerne længere.
    Sørg dog for, at den ikke er helt køleskabskold ved servering.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Supersunde superfoods", udgivet af Politikens Forlag.