
Opskrift på braiseret oksespidsbryst med kartoffelmos og sprødt grønkål
Braiseret oksespidsbryst, perfekt til en aften med gæster, en lækker middag med den bedre halvdel, eller andet.
Kødet er mørt, og den lange tilberedelsestid får det bedste frem i kødet.

Braiseret oksespidsbryst med kartoffelmos og sprødt grønkål
Ingredienser
Sådan gør du
Oksespidsbryst
Skær knoldsellerien, løgene og gulerødderne i små stykker på ca 1x2 cm. Varm en støbejernsgryde op med olie og tilføj 10 gram smør når den er brændvarm. Giv kødet stegeskorpe på begge sider og tilsæt gulerødderne, løgene og halvdelen af sellerien. Skru lidt ned for blusset og tlsæt herefter hvid- og rødvine. Sæt låget på og lad det simre ved lav varme i 2 timer, hvorefter kødets vendes. Lad det simre i 1-1,5 time hvorefter kødet tages op og pakkes ind i sølvpapir.Sauce
Blend væden og grønsagerne med en stav- eller almindelig blender og lad det koge ind i 10-15 minutter samtidig med at lidt eddike, salt, sukker, peber, citronsaft og halvdelen af fløden. Grønsagerne er nok til at tykne saucen. Hvis den er for tyk, skal du blot tilføje lidt mælk.Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem i usaltet vand sammen med resten af knodsellerien.
Når det hele er godt mørt (efter typisk 20-25 minutter) hældes vandet fra og blandingen moses (med alt fra en kartoffelmoser, piskeris, gaffel mm.) sammen med rigeligt salt, sort peber samt resten af fløden og smørret.Sprødt grønkål
Altomkost.dk (en del af Fødevarestyrelsen) siger bl.a. at: "Følelsen af maden er et udtryk for, hvordan du oplever maden i munden. Du får en rigtig god spiseoplevelse, når der er kontraster i maden, så tilstræb derfor at hver servering indeholder kontraster i konsistenserne. Det betyder, at der både er noget sprødt, knasende, noget med bid i og noget der er blødt, cremet, saftigt i den samme ret. Derfor skal denne ret med det møre kød, lette kartoffelmos og sauce have noget bid/spødt/knasende og vi har valgt grønkålschips. De er super lækre, sprøde og nemme at lave:
Tag grønkålen og skyl den under en kold hane og lad det tørre lidt. Derefter skal det på en bageplade og drysses med salt og stænges med lidt neutral olie (vi bruger typisk raps- eller vindrueskerneolie) og giv det 12-18 minutter ved 160 grader varmluft. Kålene bliver lidt mørkere i farven, svinder utrolig meget ind i størrelse og bliver sprøde og lækre.