Blomkålsboller

Blomkålsboller

2 t, 25 min
15 min
16  stk.
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
✅Savner du lidt mere grønt i din madpakke? ✅Disse lækre blomkålsboller er perfekte til en sandwich til frokosten. ✅Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker", skrevet af Louisa Lorang
Om opskriften
Beskrivelse

Savner du lidt mere grønt i din madpakke? Disse lækre blomkålsboller er perfekte til en sandwich til frokosten.

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker", skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

"Jeg er stor fan af at komme revet blomkål i mit bagværk. Bollerne bliver bløde, fine og luftige, og blomkålen forsvinder næsten. De her boller er mine favoritter! Og ungernes."

Ingredienser
5 dl Vand (lunet)
25 g Gær
75 g Sukker
2 tsk Groft salt
75 g Smeltet smør
3 dl Blomkål (groft revet)
650 g Hvedemel (op til 750 gram)
250 g Rugmel (cirka)
  Mel (til at rulle dejen ud med)
1 Æg
2 spsk Vand (koldt)
  Sesamfrø
Vejledning

Kog lidt vand op, og bland det med koldt vand, til det har en temperatur på ca. 37 grader.

Rør gæren ud i det lune vand.

Tilsæt sukker, salt, smeltet smør, blomkål og derefter mel.

Det er ikke sikkert, at du skal bruge al melet.

Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.

Lad dejen hæve i 1 time.

Del dejen i ca. 16 stykker, og tril dem til boller på et meldrysset bord.

Tryk dem godt flade, hvis du vil bruge dem som sandwichboller.

Lad bollerne hæve i ca. 1 time.

Pensl dem med æg pisket med koldt vand, drys med sesam, og bag bollerne ved 220 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Server dem lune eller ved stuetemperatur. 

Noter

TIP: Brug bollerne som sandwich, til morgenmad eller begge dele. 

Kilde

Grønne madpakker

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier