Asparges med salsa verde

Asparges med salsa verde

5 min
10 min
4  Portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
✅Asparges med salsa verde. ✅En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa. ✅Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn "tomat"). ✅Denne opskrift bruger hverken eller, da salsa verde reelt set kan laves på flere forskellige måder.
Om opskriften
Beskrivelse

Asparges med salsa verde. En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa.

Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn "tomat"). Denne opskrift bruger hverken eller, da salsa verde reelt set kan laves på flere forskellige måder.

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn. Vi har den fra bogen: "Grøn mad let at lave", skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg.

Ingredienser
800 g Asparges (Grønne og/eller hvide)
Salsa verde
4 spsk Krydderurter (Cirka. F.eks: bredbladet persille, estragon eller basilikum)
  Dijonsennep (1-2 tsk.)
1 tsk Hvidvinseddike
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber (Fra kværn)
Tilbehør
  Brød
Vejledning

Asparges

Grønne asparges skal skylles.

Hvide asparges skal skylles og skrælles, se tip nedenfor.

Skær aspargesene ud på skrå i 5 cm lange stykker.

Kog aspargesene 4-8 minutter alt efter tykkelse.

 

Salsa verde

Skyl og hak krydderurterne.

Rør en marinade af de øvrige ingredienser, og bland den sammen med urterne.

Smag til med salt og peber.

Dryp marinaden over de kogte asparges, eller vend dem ned i.

Noter

TIP:

Alle hvide asparges er dækket af en træagtig skræl, som skal af:

• Læg de hvide asparges på bordet eller i håndfladen, og skræl dem fra lige under hovedet og ned – brug en almindelig kartoffelskræller eller en såkaldt tyndskræller. Gå grundigt til værks, og sørg for at få det hele med.

• Bræk eller skær nu enderne af – på de hvide er det tit kun 1 cm, der skal brækkes af.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier