ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet flæskesvær

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 13. december 2018
Lækre og hjemmelavede flæskesvær.

Flæskesvær hører sig til julen hos os. Vi er igen i år gået i træningslejr for at lave de perfekte flæskesvær.

1. portion lavet ved at koge dem og en tur i ovnen er bestemt godkendt.

Det er stadig en af mine bedste barndomsminder at få hjemmelavede flæskesvær af svinehud kogt i flommen hjemme hos min far og mor.

Svinehud er egentlig ret nemt at få fat i og derfor er flæskesvær noget vi mener at man skal lave selv.

De danske slagtere skærer jo en del hud fra grisene, da de f.eks. ikke skal bruge huden til en skinke/hamburgerryg eller fra slaget når de laver rullepølse. Spørg derfor din slagter om de har svinehud i overskud og hvis du er heldig, så skal du ikke engang betale for det.


Antal: 2 personer

Hjemmelavet flæskesvær

Lækre og hjemmelavede flæskesvær.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Svineslag Kun huden
  • Salt

Sådan gør du

  • Jeg ved godt at det hurtigt at købe en pakke flæskesvær med hjem fra slagteren eller supermarkedet, men det slår ikke de hjemmelavede - i min verden.
  • Start med at skære det unødvendige fedt der er under sværene af. Det gør det mere besværligt at få sprøde.
  • Skær huden i stykker a' cirka 0,5-1 cm tykkelse og længde efter eget valg. Det kræver en del armkræfter at få det skåret.
  • Kog dem i letsaltet vand 25 minutter.
  • Tag dem op og lad dem tørre, brug gerne et viskestykke.
  • Kom dem i en pose med salt og luk posen. Ryst den godt igennem, så du får saltet fordelt jævnt.
  • Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og tilbered dem i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
  • De begynder at poppe op og det sviner en del, men det er umagen værd.
  • Lad dem køle af på fedtsugende papir bagefter.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.