Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Moussekage med citron og hvid chokolade

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. april 2019

Kagen er meget inspireret (dog med et par ændringer) af Spis Bedre april 19 bladet's påskekage.

Opskrift på moussekage med citron og hvid chokolade

Her får du en sand forårsklassiker – en lækker påskekage med citronmousse, hvid chokolade og gul glace. 

Ikke nok med at det er en kage, der fanger blikket på bordet, så er det samtidig en vanvittigt velsmagende én af slagsen. Den syrlige citronmousse spiller godt sammen med den søde kagebund lavet på hvid chokolade og mandelmel.

Har du aldrig prøvet kræfter med at glace en kage? Det er intet problem, for her får du en opskrift, der giver dig processen trin for trin. God fornøjelse!

Vær opmærksom på, at moussekagen skal på frys i mindst 6 timer.

Moussekage med citron og hvid chokolade
Servings: 8 personer

Moussekage med citron og hvid chokolade

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 1 time

Grej

Ingredienser

Hvid chokoladebund

  • 100 gram Smør
  • 100 gram Hvid chokolade
  • 2 stk. Æg
  • 80 gram Sukker
  • 70 gram Mandelmel
  • 30 gram Hvedemel
  • 0.25 tsk. Salt

Citronmousse

  • 3 stk. Husblas
  • Citronsaft Fra 2 store øko citroner
  • Citronskal Fra to store øko citroner
  • 125 gram Sukker
  • 3 deciliter Piskefløde
  • 125 gram Græsk Yoghurt 10 %

Gul glace

  • 4 stk. Husblas
  • 100 gram Hvid chokolade
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 0.75 deciliter Piskefløde
  • 0.25 deciliter Vand
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Glukosesirup
  • Gul konditorfarve 3 dråber

Marengskys

  • 50 gram æggehvider
  • 50 gram Sukker
  • 50 gram Flormelis

Sådan gør du

Hvid chokoladebund

  • Tænd din ovn på 180 grader.
    Læg bagepapir over bunden af din springform og fastgør ringen ovenpå bunden med papiret. 
    Smelt smørret i en lille gryde.
    Hak hvid chokolade fint og tilsæt til gryden med smørret. Tag gryden af varmen og rør rundt, til chokoladen er smeltet sammen med smørret. Nu skal chokoladeblandingen køle lidt af i gryden. 
    Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker eller i en røremaskine. 
    Rør chokoladeblandingen heri med en ske, og vend derefter mandelmel, hvedemel og salt i dejen, til den er helt glat og ensartet. 
    Fordel dejen i springformen, og bag kagebunden i ovnen i omkring 25-30 minutter. Hvis den føles en anelse ubagt, så gør det ikke noget, den må gerne være klæg.
    Afkøl kagebunden, og sæt den på køl, til den er helt kold. 
     

Citronmousse

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
    Find en lille gryde frem og varm citronsaft, citronskal og sukker op i en lille gryde. Sukkeret skal være helt opløst. Vær forsigtig med temperaturen, så det ikke bliver for varmt.
    Vrid forsigtigt husblassen fri for vand, og rør den i den varme citronsaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst. Hæld blandingen over i en lille skål, og sæt den på køl i 10 minutter - den skal ikke stivne men blot køle lidt af.
    Pisk fløden til skum med en elpisker elle røremaskine, tilsæt yoghurt, og vend det sammen til massen er ensartet.
    Vend forsigtigt den let afkølede citronblanding i flødeblandingen. 
    Hæld citronmoussen i silikoneformen. Nu skal den stå i fryseren i godt 30 minutter, så den bliver nemmere at håndtere. 
    Tag silikoneformen ud af fryseren, og pres forsigtigt den afkølede kagebund ned i moussen, så kagen flugter med moussens kant. Kagebundens flade, der vender opad, skal ikke være dækket af mousse, men blot ligge i niveau med moussen. 
    Sæt formen tilbage i fryseren i mindst 6 timer, til den er helt frossen. 
     

Gul glace

  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. 
    Hak hvid chokolade fint, og læg den i en kande, eller andet du nemt kan hælde fra, glacen skal nemlig samles i denne beholder.
    Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland evt, vaniljen med lidt sukker for at skille vaniljekornene fra hinanden. 
    Bland piskefløde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i en gryde, og bring det langsomt til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
    Vrid forsigtigt husblassen for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding. 
    Hæld flødeblandingen over den hvide chokolade i beholderen. Rør godt rundt med en dejskraber i midten af blandingen, til chokoladen er smeltet, og glacen ensartet og jævn. 
    Rør gul konditorfarve i glacen. 
    Lad glacen køle ned ved stuetemperatur til 32-35 grader. Hold øje med temperaturen med et sukkertermometer. 
    Tag den frosne moussekage ud af formen, og placér den på en rist med en bradepande under.  
    Hæld forsigtigt den tempererede glace over kagen, så den bliver helt dækket, og lad den overskydende glace løbe fra og ned i bradepanden. 
    Flyt forsigtigt kagen over på et serveringsfad, og pynt den med små marengskys.  

Marengskys

  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker.
    Pisk det hele til en sej marengs.
    Sigt flormelis i massen og vend det sammen. Vær opmærksom på, at du skal vende det forsigtigt, så du ikke slår luften ud af marengsen. 
    Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt små kys ud på en bageplade med bagepapir. 
    Bag den ved 110 grader varmluft i 30-40 minutter. Der er ikke to ovne, der er ens. Så prøv dig lidt frem med grader og minutter.
    Moussekage med citron og hvid chokolade
    Moussekage med citron og hvid chokolade
    Moussekage med citron og hvid chokolade
    Moussekage med citron og hvid chokolade
    Moussekage med citron og hvid chokolade
    Moussekage med citron og hvid chokolade