
Opskrift på svineskank sous vide
Lækker mørt, saftigt og fuld af smag. Det er en dejlig udskæring og normalt vil jeg braisere min svineskank i ovnen, men i dag ville jeg prøve sous vide tilberedningen af udskæringen. Generelt synes jeg at sous vide er god til at tilberede de “sejere” udskæringer hvor der er meget bindevæv. Derfor er svineskank ideelt til denne udskæring.
Kødet blev utrolig saftigt og mørt. så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det.
Man kan typisk få to udskæringer fra svineskanken: Bagskanken og forskanken. Bagskanken er typisk en del større og skal derfor typisk have 2 timer længere tid i sous vide end forskanken. I den her opskrift har jeg brugt en forskank.

Svineskank sous vide
Grej
Ingredienser
- 750 gram Svineskanke
- Salt og Peber
- Salt
Sådan gør du
- Start med at ridse sværene på din skank.Krydr med salt og peber på begge sider.Vakuumpak kødet og tilbered i dit sous vide vandbad i 6 timer ved 85 grader.Tag kødet ud af posen og tør kødet godt af på alle sider. Brug enten et rent viskestykke eller køkkenrulle.Kom salt på kødet igen på begge sider og sæt kødet i en forvarmet 250 grader varmluft.Skanken skal være derinde indtil sværene er sprøde, det tager alt fra 20-30 minutter.
