ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sprøde vafler

PER ASMUSSEN | 13. januar 2020

Jeg elsker at stå i køkkenet med min 3-årige datter. Hun elsker at slå æg ud, piske med piskeris / elpisker – så en søndagshygge med vafler eller pandekager er altid et sikkert hit hjemme hos os!

Denne gang stod den på helt klassiske søde og sprøde vafler formet som hjerter. De gik rent hjem hos datteren, for hvem det ikke kan blive tøset nok 🙂

Sprøde vafler

 

Sprøde vafler opskrift


Sprøde vafler

1 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 8 vafler
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Smør
  • 1 Æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 deciliter Mel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Salt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 deciliter Mælk
  • 2 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

    1. Smelt smørret og lad det køle af.
    2. Del æggene i blommer og hvider.
    3. Pisk æggeblommerne med sukker og tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker og lidt salt.
    4. Tilføj herefter mælk og fløde lidt efter lidt under piskning.
    5. Pisk æggehviderne stive.
    6. Vend hviderne i vaffeldejen.
    7. Hæld det afkølede smør i dejen.
    8. Pisk det hele godt sammen.
    9. Sæt dejen på køl i minimum 10 minutter, gerne en hel time.
    10. Hæld vaffeldejen i det varme vaffeljern og sørg for at når ud til kanterne.
    11. Lad dem bage gyldne og sprøde i 3 - 4 minutter.
    12. Servér.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.