x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Flæskesvær

Per Asmussen | 6. januar 2020

Hjemme hos os elsker vi sous vide – og så elsker vi flæskesvær!

De kan knap nok komme ud af ovnen, før min glubske kone og 3-årige datter står på spring for at spise dem.

Sous Vide Flæskesvær

Der er efterhånden ikke den metode, jeg ikke har afprøvet på dem efterhånden: Friture, krogmodning, trykkogning, dehydrering, kogning… men det her er mit første forsøg med at tilberede dem i sous vide! Og jeg kan godt afsløre, at det bestemt ikke bliver sidste gang.

Min lokale slagter har som regel ekstra svinehud liggende, og ellers kan man altid spørge, om at han vil lægge noget til side, næste gang han får gris hjem. På den måde får vi ofte svinehud, som jeg hele tiden arbejder på at “perfektionere” til de ultimativt sprødeste og lækreste svær.

Sous Vide Flæskesvær

 

Sous Vide Flæskesvær opskrift

Jeg regner med cirka 1 – 2 teskeer salt pr. 100 gram svær.

Sous Vide Flæskesvær

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: flæskesvær, Gris, Snack, sprød svær
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 300 gram Flæskesvær Svinehud
  • 4 tsk. Salt fint

Sådan gør du

    1. Skær slaget ud i strimler på den korte led i den bredde, du selv foretrækker.
    2. Læg strimlerne i vakuumposen, så de ligger samlet i ét fladt lag uden at overlappe hinanden.
    3. Vakuumpak posen.
    4. Sæt din sous vide på 85 grader celsius og lad sværene tilberede i vandbadet i 100 minutter.
    5. Pak sværene ud af posen og dup den rigtig godt af med et tørt klæde eller viskestykke. Undlad at bruge køkkenrulle, da det vil hænge ved sværene. Det er vigtigt, at de bliver godt tørre. Gnid salt ind i dem.
    6. Placér nu sværene på en bagerist. Sørg for at de ligger med lidt afstand imellem sig. 
    7. Sæt risten i en forvarmet ovn ved 200 grader vamluft og lad dem stege i 20 - 25 minutter, indtil de bliver lækkert sprøde og gyldne!
    8. Tag de færdige sprøde svær ud af ovnen og lad dem køle af på risten. 
    Sous Vide Flæskesvær
    Velbekomme!

Noter

Jeg har testet med at lave et helt slag (der "kun" var ridset) ud fra samme opskrift. Det lykkedes ikke at få dem særligt sprøde, så de skal altid skæres ud i strimler forinden.

Om forfatteren