x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Bøfsandwich

SEBASTIAN JESPERSEN | 14. november 2020
Med krogmodnet AAA Sashi kød

Sous Vide Bøfsandwich.

I denne opskrift har jeg valgt at bruge hjemmelavede ristede løg, rå løg, rødbeder, og sidst men ikke mindst – krogmodnet hjemmehakket Sashi AAA kød og selvfølgelig toppet af med brunsovs.

Hvis man skal lave en ordentlig bøfsandwich, så skylder man den at bruge ordenligt kød. Mit er købt ved www.Steak-Out.dk men det kan sikkert også findes andetsteds.


Sous Vide Bøfsandwich

Med krogmodnet AAA Sashi kød
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

  • 3 deciliter Hvedemel
  • 4 Løg
  • 300 gram Krogmodnet AAA Sashi kød Eller andet hakket kød af god kvalitet
  • 1 Burgerbolle Jeg bruger her købt brioche, hjemmelavet er bedre.
  • 4 unknown Rødbeder
  • 5 deciliter Rapsolie
  • 1 Grøntsagsbouillon terning
  • 4 deciliter Vand
  • 1 package Sovsejævner Mørk
  • 25 gram Smør
  • 1 bunch Forårsløg

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 57 grader celsius.
    Hak dit kød fint med en kniv, hvis det ikke allerede er hakket - du behøver ingen kødhakker. En kniv er helt fint. Bare hak det over med kniven indtil du har noget der minder om en fars. Form en bøf lidt løst og krydder med salt og peber.
    Herefter vakuumeres bøffen på moist/wet indstillingen så den bliver løst pakket - så mister den ikke formen. Vedlæg evt. et rent blylod eller en teske i posen, for at holde den nede i badet.
    Herefter skal bøffen bare i baljen i halvanden time.
    Når bøffen er i baljen kan du bruge tiden på, at lave de ristede løg og noget sovs. Varm 3-4 dl olie op i en dyb pande eller i en gryde på middel varme. Hak løgene i ringe men gem lidt rå løg du kan bruge i og som pynt på din bøfsandwich. Put løgene i en pose sammen med melet og ryst. Herefter tager du en si, og filtrerer det overskydende mel fra.
    Nu skal løgene på panden indtil de er gyldne eller let mørkebrune. Vend dem rundt jævnligt og vær over dem, pludselig går det hurtigt og de skal helst ikke brankes for meget, så bliver de bitre. Når de er færdige tages de op med en ske eller en sigte og ligges på et tykt lag køkkenrulle til afkøling.
    Nu er det tid til saucen, smelt 25-30 gram smør i en gryde, varm 4 dl vand i en elkedel. Når vandet koger bland det med en grøntsags bouillon terning. Når smører i gryden er smeltet tilsæt lidt jævner og pisk, herefter tilsættes bouillonen imens der piskes. Smag til med salt og peber og brug jævner under omrøring efter behov. Ta’ sovsen af og genopvarm den når bøffen er ved at være færdig. Her vil jeg lige tilføje, at hvis der skal gøres noget ekstra for sovsen, så brug oksefond i stedet for vand. Desværre er der bare næsten ikke noget væde ved bøffen efter Sous Vide tilberedning.
    10 minutter inden bøffen er færdig i Sous Viden, så tændes ovnen. Når der er fem minutter tilbage, sætter du en støbejerns pande over på komfuret på max varme. Når ovnen er varm, bøffen er færdig og støbejernet er godt varmt smider du burger bollen i ovnen, tager bøffen op af sous viden og dupper den tør med køkkenrulle. Put rigeligt raps olie eller alternativt ghee på støbejernet hvorefter bøffen smides på og får 30-45 sekunder pr. side. Ideelt set er den gylden brun udvendig men stadig perfekt tilberedt indvendig.
    Så skal sovsen genopvarmes, din burger bolle ud af ovnen, og så skal der ellers bare bygges burger.
    Jeg startede med rødbeder og rå løg, så bøf, lukkede burgeren og puttede godt med sovs på efterfulgt af de ristede løg og forårsløg.
    God fornøjelse og god appetit.

Noter

Redaktion: Se os lave bøfsandwich med Jesper Græm her:

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her.