
Opskrift på schweinhaxe
Schweinhaxe er en sydtysk klassiker, der især er kendt fra oktoberfestivalen i München.
Skanken er et stykke af grisens ben og er, som kæben, endnu en lidt overset spise. Dog er flere og flere begyndt at få øjnene op for de lækre svinekæber, og måske turen snart er kommet til skanken, som bestemt også er værd at stifte bekendtskab med.
Denne ret er virkelig lækker og velsmagende, og så passer den sig selv i størstedelen af tiden. Grøntsagerne fra fadet kan bruges i en lækker grøntsagssovs, det smager godt, og du undgår at kassere dem som madspild.
Denne svineskank var ikke specielt stor, men der var nok til 2 personer.

Schweinhaxe
Ingredienser
- 1 stk. Svineskanke
- Krydderier salt og peber
- 1.5 deciliter Hvidvin
- 2 stk. Gulerødder
- 0.25 stk. Knoldselleri
- 1 stk. Porre
Sådan gør du
- Rids svineskanken og placer den i et ildfast fad.
- Grøntsagerne og væsken fra det ildfaste fad blev brugt til en lækker grøntsagssovs.