Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Schweinhaxe

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

25. oktober 2018
Denne ret er virkelig lækker og velsmagende, og så passer den sig selv i størstedelen af tiden. Grøntsagerne fra fadet kan bruges i en lækker grøntsagssovs, det smager godt, og du undgår at kassere dem som madspild.

Opskrift på schweinhaxe

Schweinhaxe er en sydtysk klassiker, der især er kendt fra oktoberfestivalen i München.

Skanken er et stykke af grisens ben og er, som kæben, endnu en lidt overset spise. Dog er flere og flere begyndt at få øjnene op for de lækre svinekæber, og måske turen snart er kommet til skanken, som bestemt også er værd at stifte bekendtskab med.

Denne ret er virkelig lækker og velsmagende, og så passer den sig selv i størstedelen af tiden. Grøntsagerne fra fadet kan bruges i en lækker grøntsagssovs, det smager godt, og du undgår at kassere dem som madspild.

Denne svineskank var ikke specielt stor, men der var nok til 2 personer.

Servings: 2 personer

Schweinhaxe

Denne ret er virkelig lækker og velsmagende, og så passer den sig selv i størstedelen af tiden. Grøntsagerne fra fadet kan bruges i en lækker grøntsagssovs, det smager godt, og du undgår at kassere dem som madspild.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Tysk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Svineskanke
  • Krydderier salt og peber
  • 1.5 deciliter Hvidvin
  • 2 stk. Gulerødder
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 1 stk. Porre

Sådan gør du

  • Rids svineskanken og placer den i et ildfast fad.
  • Skræl grøntsagerne og skær den i grove stykker.
  • Tilsæt hvidvin, salt og peber samt de udskårne grøntsager.
  • Sæt fadet i ovnen ved 100 grader i 3 timer. Efter hver time dryppes lidt af væsken fra fadet henover sværene.
  • Giv til sidst kødet 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Efter de 20 minutter var sværrene dog endnu ikke sprøde særlig mange steder, så kødet fik en tur med gasbrænderen - dog uden stor succes!
  • Kødet var nu alligevel utrolig velsmagende og saftig - så det kompenserede bestemt for de manglende sprøde svær.
  • En anden gang vil jeg derfor nok lave sværrene ved siden af, da det så som regel er nemmere at lykkes med at få dem sprøde.
  • Grøntsagerne og væsken fra det ildfaste fad blev brugt til en lækker grøntsagssovs.