Pommes Fondant

Pommes Fondant

35 min
55 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. 🤤 Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød. 🤤

Om opskriften
Beskrivelse

En lækker udgave af kartofler, hvor man både får et sprødt og et blødt element. Pommes Fondant er perfekt til gæstemad og et stykke rødt kød.

Ingredienser
4 Bagekartoffel (Gerne store)
20 g Smør
  Rosmarin (Frisk. Efter smag)
  Frisk timian (Efter smag)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1⁄2 l fond (Gerne oksefond)
Vejledning

Skær de store bagekartofler i firkanter og og hvis der evt. stadig er lidt skræl på dem, så skær det af.

Lad dem evt. udvande i 30 minutter og tør dem godt af inden de skal på panden.

Krydr dem med salt og peber.

Kom smør på panden og skru op for høj varme.

Når smørret bruser kommes kartoflerne på panden sammen med krydderurterne.

Giv dem stegeskorpe på alle sider og hæld fonden på panden. 

Skru ned for blusset og kom et låg på.

Lad dem simre i 45 minutter og de er klar til servering.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier