ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Perlebygsalat med hytteost og grønt

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

23. september 2022
Simpel, farverig sund og lækker salat med speltkerner, hytteost og masser af grønt. Ikke så mange dikkedarer, men masser af gode sager og velsmag lige ned i mavsen. Hytteosten klæder de friske grøntsager super godt og perlebygen sørger for fylde og struktur – en god mættende salat.
Perlebygsalat med hytteost og grønt

Opskrift på perlebygsalat med hytteost og grønt

Simpel, farverig sund og lækker salat med speltkerner, hytteost og masser af grønt. Ikke så mange dikkedarer, men masser af gode sager og velsmag lige ned i mavsen. Hytteosten klæder de friske grøntsager super godt og perlebygen sørger for fylde og struktur – en god mættende salat.

Salaten egner sig godt som tilbehør, men kan også fint spises lige som den er.

Perlebyggen kan, hvis du ønsker det, erstattes af couscous, bulgur, speltkerner eller lignende.


Perlebygsalat med hytteost og grønt
Antal: 4 personer

Perlebygsalat med hytteost og grønt

Simpel, farverig sund og lækker salat med speltkerner, hytteost og masser af grønt. Ikke så mange dikkedarer, men masser af gode sager og velsmag lige ned i mavsen. Hytteosten klæder de friske grøntsager super godt og perlebygen sørger for fylde og struktur – en god mættende salat.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 deciliter Perlebyg
  • 5 deciliter Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 stk. Agurk
  • 1/2 stk. Rød peberfrugt
  • 2 stk. Tomater
  • 1 dåse Majs
  • 1/2 spsk. Citronsaft
  • 2 deciliter Hytteost
  • 1 håndfuld Persille
  • Salt og peber q

Sådan gør du

  • Kog perlebyg 15-20 min i 5 dl vand tilsat 1 tsk salt.
  • Skær agurk, peberfrugt og tomat og i tern. Hak persillen fint.
  • Hæld vand fra perlebyggen og lad dem afkøle. Vend dem i en skål sammen med grøntsager, majs, persille, hytteost og citronsaft.
  • Smag til med salt og peber og server.