
Opskrift på pandesovs
Brun pandesovs; en af mine mest yndede spiser i min barndom. Det er super nemt at lave og smager super godt. I min barndom var det en Maggi-terning kogt op i stegeresterne.
Ved hjælp af en god fond og få ingredienser får du her vores bud på den perfekte pandesovs.

Pandesovs
Ingredienser
- Stegefedt Fra en stegepande. Det kan f.eks. være fra frikadeller eller hakkebøf.
- 2 deciliter Oksefond Gerne kraftig. Kan erstattes af Fond du chef/boullionterning i kogende vand
- 1 deciliter Vand Gerne kogevand, fra f.eks. kartofler eller lignende
- 2 spsk. Hvedemel Til meljævningen
- 2 spsk. Mælk Til meljævningen
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. worcestershiresauce
- 1 spsk. Ketchup
- 0.5 deciliter Fløde
- Sovsekulør
- Krydderier Salt, peber, citronsaft
Sådan gør du
- I min udgave af pandesovs har jeg brugt stegerester fra frikadeller, der er stegt i rigeligt smør.Frikadellerne var taget af blusset og holdt varme i et ildfast fad i ovnen, mens sovsen laves.Skru op for panden på høj varme og tilsæt fonden. Jeg har altid en masse fond hjemme ved mig, men du kan altid bruge bruge en bouillonterning (eller som jeg anbefaler "Fond du chef") sammen med vand. Lad det koge igennem i 5 minutter sammen med kogevandet fra f.eks. kartofler. Det giver ekstra smag.Lav en meljævning af melet og mælken og kom det stille og roligt i sovsen under kraftig omrøring.Skru ned for blusset.Tilsæt sennep, worcestershiresauce, ketchup og sovsekulør, stadig under omrøring.Smag til med salt, peber og citronsaft.