Madpandekager med hvidkål

Madpandekager med hvidkål

30 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Mona
Mona

Lækre, grønne madpandekager med et fyldigt og mættende fyld af hvidkål, bønnespirer og revet ost. ✅

Pandekager er altid godt, og ikke kun som dessert! Prøv disse madpandekager, som hele familien vil elske.

Der er masser af smag og fylde i denne version, men savner du kødet, kan du tilsætte lidt bacon til fyldet (se tip i noten). 😋

Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, grønne madpandekager med et fyldigt og mættende fyld af hvidkål, bønnespirer og revet ost.

Pandekager er altid godt, og ikke kun som dessert! Prøv disse madpandekager, som hele familien vil elske.

Der er masser af smag og fylde i denne version, men savner du kødet, kan du tilsætte lidt bacon til fyldet (se tip i noten).

Ingredienser
130 fed Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
2 dl Mælk
4 Æg
50 g Smør (smeltet)
  Smør (til stegning)
50 g Smør
225 g Bønnespirer
225 g Hvidkål (eller spidskål)
3 Løg
1 fed Hvidløg (kan undlades)
200 fed Revet ost
3 spsk Soja
100 g Revet ost (til gratinering)
Vejledning

Pandekager:

Bland mel og salt i en skål.

Tilsæt mælk, æg og smeltet smør og pisk dejen godt sammen - gerne med en elpisker.

Bag pandekagerne på en pande i lidt smør.

 

Fyld:

Snit kålen fint og hak løg og hvidløg.

Skyl bønnespirerne godt og lad dem afdryppe.

Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne i fedtstoffet i et par minutter.

Læg låg på gryden og dæmp varmen.

Lad grøntsagerne dampe møre i et par minutter under låg.

Tag gryden af varmen og lad grøntsagerne afkøle lidt.

Kom revet ost og soja deri og vend godt rundt.

 

Samling og tilberedning:

Fordel fyldet på midten af pandekagerne.

Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad med sammenføjningen nedad.

Drys revet ost over pandekagerne og gratiner dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Server med en grøn salat som tilbehør.

Noter

Kan du ikke undvære kødet, så tilsæt 1 pakke bacon, når du svitser grøntsagerne - det smager også godt! 

Om forfatteren
Profile picture for user Mona
Mona
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier