ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Luftig chokolademousse

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. september 2020

Her får du opskriften på en lækker og lettilgængelig chokolademousse, som du nemt kan forberede, til når du får gæster. 

Chokolademoussen her laves med masser af mørk chokolade, hvilket gør den yderst smagsfuld, samtidig med at den er rørt luftig med stive æggehvider og flødeskum.

Opskriften, du får herunder, er overskuelig og nem at handle ind til, da man ofte har mange af ingredienserne i forvejen. Har du tid og overskud, kan du endda forberede desserten dagen i forvejen, da den sagtens kan opbevares i køleskab natten over. 

Pynt til sidst desserten af med friske bær, ristede nødder, krokant eller server den med en god vaniljeis

Luftig chokolademousse


Antal: 6 personer

Luftig chokolademousse

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 180 gram Mørk chokolade
  • 4 stk. Æggeblomme
  • 3 stk. æggehvider
  • 45 gram Sukker
  • 3 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • Der skal bruges en del skåle, piskeris og dejskrabere til denne opskrift:-)
    Kom chokoladen i en skål og smelt det over et vandbad (en gryde med varmt vand). Det er vigtigt at der ikke kan komme fugt fra gryden ned i skålen, da det ødelægger chokoladen.
    Kom sukker og æggeblommer i en skål og pisk det luftigt til en æggesnaps.
    Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Det tager et par minutter.
    Kom fløden i tredje skål og pisk det let, så den tykner en smule (bliver til en let flødeskum).
    Tag det smeltede chokolade af vandbadet og kom det sammen med æggesnapsen. Rør det forsigtigt sammen med en dejskraber.
    Kom herefter de stive æggehvider i chokolade/æggeblandingen - igen rør forsigtigt med en dejskraber. Du ønsker ikke at få alt den dejlige luft fra æggehviderne ud af blandingen, da det er med til at gøre dem luftige.
    Til sidst skal den letpiskede flødeskum vendes sammen med blandingen og her skal du igen være forsigtig.
    Kom din nu færdige mousse i enten små serveringsskåle/glas eller en stor skål.
    Moussen skal sætte sig i køleskabet, det tager gerne et par timer.
    Server chokolademoussen med friske bær, nødder/mandler, en god vaniljeis eller som den er. 
    Luftig chokolademousse

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.