x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Linsefrikadeller

SUSANNE | 26. juni 2018

Linsefrikadeller er et dejligt alternativ til almindelige frikadeller. Linser er sprængfyldt med proteiner og passer godt ind i en kødfri dag. 


Linsefrikadeller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Frokost, Kødfri, Sund, Vegetar
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Susanne

Ingredienser

  • 250 gram Linser Røde
  • 8 deciliter Vand
  • 2 stk. Løg
  • 1 deciliter Sojamælk
  • 2 deciliter Havregryn
  • 3 deciliter Hvedemel
  • 1 spsk. Tamari Sojasovs
  • 1 spsk. Salt
  • Krydderier Peber, oregano, paprika, gurkemeje og karry
  • Olie Smagsneutral. Til stegning

Sådan gør du

  • De linser der skal bruges til opskriften er de små røde linser.
    Kog dem i vandet i en halv times tid, så de bliver til en jævn masse. Hæld dem igennem en sigte, så der kun er de kogte linser tilbage (lige som når du koger pasta).
    Finhak løgene og tilsæt dem sammen med krydderier til linserne i en skål. Lad det køle lidt af i 5-10 minutter, så du kan arbejde med blandingen.
    Der skal laves en fars af blandingen, så tilsæt de resterende tørre ingredienser (havregryn og  mel). 
    Rør farsen sammen og tilsæt herefter tamari og sojamælken lidt ad gangen. Det kan sagtens være at der skal bruges 1 dl mere af sojamælken, det er vigtigt at konsistensen af farsen bliver lidt mere våd end en almindelig frikadellefars.
    Linsefrikadeller
    Brug en stor tykbundet pande og varm den op ved middelhøj varme. Tilsæt olie og 1 spsk. "fars" ad gangen.
    Linsefrikadeller
    Linsefrikadeller
    Steg dem gyldne, det tager et par minutter på hver side. 
    Server straks herefter.

Om forfatteren