Linsefrikadeller er et dejligt alternativ til almindelige frikadeller. Linser er sprængfyldt med proteiner og passer godt ind i en kødfri dag.

Opskrift på linsefrikadeller
Linsefrikadeller er et dejligt alternativ til almindelige frikadeller. Linser er sprængfyldt med proteiner og passer godt ind i en kødfri dag.

Servings: personer
Linsefrikadeller
Linsefrikadeller er et dejligt alternativ til almindelige frikadeller. Linser er sprængfyldt med proteiner og passer godt ind i en kødfri dag.
Ingredienser
- 250 gram Linser Røde
- 8 deciliter Vand
- 2 stk. Løg
- 1 deciliter Sojamælk
- 2 deciliter Havregryn
- 3 deciliter Hvedemel
- 1 spsk. Tamari Sojasovs
- 1 spsk. Salt
- Krydderier Peber, oregano, paprika, gurkemeje og karry
- Olie Smagsneutral. Til stegning
Sådan gør du
- De linser der skal bruges til opskriften er de små røde linser.
- Kog dem i vandet i en halv times tid, så de bliver til en jævn masse. Hæld dem igennem en sigte, så der kun er de kogte linser tilbage (lige som når du koger pasta).
- Finhak løgene og tilsæt dem sammen med krydderier til linserne i en skål. Lad det køle lidt af i 5-10 minutter, så du kan arbejde med blandingen.
- Der skal laves en fars af blandingen, så tilsæt de resterende tørre ingredienser (havregryn og mel).
- Rør farsen sammen og tilsæt herefter tamari og sojamælken lidt ad gangen. Det kan sagtens være at der skal bruges 1 dl mere af sojamælken, det er vigtigt at konsistensen af farsen bliver lidt mere våd end en almindelig frikadellefars.
- Brug en stor tykbundet pande og varm den op ved middelhøj varme. Tilsæt olie og 1 spsk. "fars" ad gangen.
- Steg dem gyldne, det tager et par minutter på hver side.
- Server straks herefter.