Limetærte

Limetærte

30 min
20 min
6  personer
Profile picture for user Ronnie
Ronnie
Redaktion
✅Hele Floridas officielle kage! ✅Dessertklassikeren med sprød kiksebund og cremet limefyld. ✅Kræver kun få ingredienser og er nem at gå til!
Om opskriften
Beskrivelse

Limetærte, eller key lime pie, er en simpel men virkelig lækker, amerikansk tærte. Den stammer fra Florida, rettere sagt Key West - deraf navnet - og det er en sindssygt populær tærte, der efterhånden findes i mange variationer!

Limetærte

Jeg er jo helt vild med stort set alt amerikansk, især amerikanernes burgere og desserter. Den helt simple, klassiske udgave af key lime pie er egentlig helt perfekt, lige som den er, men jeg besluttede mig alligevel for at give mit personlige bud på, hvordan den også kan laves. Og nøj, det blev godt.

Limetærte

Den klassiske limetærte er helt traditionelt set en ubagt kage, men på grund af amerikanernes øgede fokus på salmonellaforgiftning, er det vist blevet ret almindeligt at bage den. Normalt vil man også kun bruge æggeblommer, men jeg synes, at to hele æg giver den samme cremede fylde uden, at det går det mindste udover smagsoplevelsen.

Jeg har brugt grahamskiks til min opskrift, men du kan bruge lige den type kiks, du har lyst til.

 

Limetærte opskrift

Ingredienser
Kiksebund
3 dl Kiks (knust - jeg brugte grahamskiks)
4 spsk Smør (smeltet)
2⁄3 dl Rørsukker
Cremet limefyld
2 Æg
65 g Kondenseret mælk
1 1⁄2 dl Limesaft
Vejledning

Kiksebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader celsius.

  2. Hæld kiks, rørsukker og smør i en skål og rør det godt sammen til en våd, sandet masse.

  3. Kom kiksemassen over i en tærteform (cirka Ø 24 centimeter). Pres det godt ned i formen og op ad siderne.

  4. Bag bunden i den forvarmede ovn i 12 - 14 minutter. 

  5. Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og sæt den til side.

 

Cremet limefyld

  1. Slå æggene ud i en skål og tilsæt kondenseret mælk og limesaft.

  2. Pisk det hele godt, indtil massen tykner lidt.

  3. Hæld massen over kiksebunden i tærteformen.

  4. Bag tærten i yderligere 15 minutter ved 175 grader celsius.

  5. Tag den færdigbagte tærte ud af ovnen og sæt den i køleskabet i minimum 4 - 6 timer. Den bliver allerbedst af at stå på køl natten over.

  6. Pynt eventuelt limetærten med revet limeskal inden servering.

Om forfatteren
Profile picture for user Ronnie
Ronnie
Redaktion
Bio
Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød.
Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
4 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier