Go Back
+ servings
Antal: 6 personer

Limetærte

Forfatter: Ronnie
Keyword: Æg, Bage, Bagning, Dessert, Kage, kiks, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Kiksebund

  • 3 deciliter Kiks knust - jeg brugte grahamskiks
  • 4 spsk. Smør smeltet
  • 0.666667 deciliter Rørsukker

Cremet limefyld

  • 2 Æg
  • 65 gram Kondenseret mælk
  • 1.5 deciliter Limesaft

Sådan gør du

Kiksebund

    1. Tænd ovnen på 175 grader celsius.
    2. Hæld kiks, rørsukker og smør i en skål og rør det godt sammen til en våd, sandet masse.
    3. Kom kiksemassen over i en tærteform (cirka Ø 24 centimeter). Pres det godt ned i formen og op ad siderne.
    4. Bag bunden i den forvarmede ovn i 12 - 14 minutter. 
    5. Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og sæt den til side.
     

Cremet limefyld

    1. Slå æggene ud i en skål og tilsæt kondenseret mælk og limesaft.
    2. Pisk det hele godt, indtil massen tykner lidt.
    3. Hæld massen over kiksebunden i tærteformen.
    4. Bag tærten i yderligere 15 minutter ved 175 grader celsius.
    5. Tag den færdigbagte tærte ud af ovnen og sæt den i køleskabet i minimum 4 - 6 timer. Den bliver allerbedst af at stå på køl natten over.
    6. Pynt eventuelt limetærten med revet limeskal inden servering.