x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Limetærte

RONNIE | 10. januar 2020

Limetærte, eller key lime pie, er en simpel men virkelig lækker, amerikansk tærte. Den stammer fra Florida, rettere sagt Key West – deraf navnet – og det er en sindssygt populær tærte, der efterhånden findes i mange variationer!

Limetærte

Jeg er jo helt vild med stort set alt amerikansk, især amerikanernes burgere og desserter. Den helt simple, klassiske udgave af key lime pie er egentlig helt perfekt, lige som den er, men jeg besluttede mig alligevel for at give mit personlige bud på, hvordan den også kan laves. Og nøj, det blev godt.

Limetærte

Den klassiske limetærte er helt traditionelt set en ubagt kage, men på grund af amerikanernes øgede fokus på salmonellaforgiftning, er det vist blevet ret almindeligt at bage den. Normalt vil man også kun bruge æggeblommer, men jeg synes, at to hele æg giver den samme cremede fylde uden, at det går det mindste udover smagsoplevelsen.

Jeg har brugt grahamskiks til min opskrift, men du kan bruge lige den type kiks, du har lyst til.

 

Limetærte opskrift


Limetærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

Kiksebund

  • 3 deciliter Kiks knust - jeg brugte grahamskiks
  • 4 spsk. Smør smeltet
  • 0.666667 deciliter Rørsukker

Cremet limefyld

  • 2 Æg
  • 65 gram Kondenseret mælk
  • 1.5 deciliter Limesaft

Sådan gør du

Kiksebund

    1. Tænd ovnen på 175 grader celsius.
    2. Hæld kiks, rørsukker og smør i en skål og rør det godt sammen til en våd, sandet masse.
    3. Kom kiksemassen over i en tærteform (cirka Ø 24 centimeter). Pres det godt ned i formen og op ad siderne.
    4. Bag bunden i den forvarmede ovn i 12 - 14 minutter. 
    5. Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og sæt den til side.
     

Cremet limefyld

    1. Slå æggene ud i en skål og tilsæt kondenseret mælk og limesaft.
    2. Pisk det hele godt, indtil massen tykner lidt.
    3. Hæld massen over kiksebunden i tærteformen.
    4. Bag tærten i yderligere 15 minutter ved 175 grader celsius.
    5. Tag den færdigbagte tærte ud af ovnen og sæt den i køleskabet i minimum 4 - 6 timer. Den bliver allerbedst af at stå på køl natten over.
    6. Pynt eventuelt limetærten med revet limeskal inden servering.

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.