Øl-braiseret osso buco med kartoffel/knoldsellerimos, ristede løg og toastbrød
Opskrift på krogmodnet osso buco (dry-aged)
Antal: Portioner
Krogmodnet Osso Buco (dry-aged)
Øl-braiseret osso buco med kartoffel/knoldsellerimos, ristede løg og toastbrød
Ingredienser
- 500 gram Osso Buco Dryaged i 60 dage
- 3 spsk. Hvedemel
- 1 stk. Øl Stout
- 5 deciliter fond
- 400 gram Kartoffel
- 200 gram Knoldselleri
- 4 stk. Løg
- 1 stk. Gulerødder
- 1 stk. Pastinak
- 2 deciliter Fløde
Sådan gør du
Osso buco
Afpuds kødet og brug en saks til at klippe "senerne" i siden af kødet over, så det ikke buler op når det bliver stegt. Kværn salt og peber på begge sider af kødet der bagefter skal vendes i melen. Steg kødet i en tykbundet gryde i olie og smør indtil det er gyldent på begge sider. Tag kødet op ad gryden og steg et hakket løg i gryden til det har fået en smule stegeskorpe. Tilsæt øllen og lad det simre i en lille time og tilsæt grønsagerne og fonden. Lad det stå og simre videre med låg på (på et lavt blus) i op til 3 timer.Kartoffel/knoldsellerimos
Skær kartoflerne og knoldsellerien i store stykker og put dem i gryden med kødet og lad det "koge" med i et par timer. 15 minutter før serveringen tages de op af gryden og moses sammen med salt, peber, citronsaft, 1 dl fløde og smør. Hold det lunt indtil serveringen.Sovsen
15 minutter før serveringen tages kødet op ad gryden og lægges til side (og holdes lunt). Blend pastinakken, gulerodden og løgene sammen med lidt af væden og kom det hele tilbage i gryden ved høj varme. Tilsæt 1 dl fløde, gastrik, salt, peber og citronsaft. Lav en meljævning for at sikre at sovsen har den rette konsistens. Kort inden servering tilsættes kødet til sovsen.Hjemmelavet ristet løg
Skær løgene i tynde ringe og vend dem i mel (med salt). Steg dem ved middelhøj varme i rigeligt smør indtil de er sprøde. Det tager op til 15 minutter, så vær tålmodig.
Noter
Server retten med en skive toastbrød.