Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krogmodnet Osso Buco (dry-aged)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

14. januar 2018
Øl-braiseret osso buco med kartoffel/knoldsellerimos, ristede løg og toastbrød

Opskrift på krogmodnet osso buco (dry-aged)


Antal: 2 Portioner

Krogmodnet Osso Buco (dry-aged)

Øl-braiseret osso buco med kartoffel/knoldsellerimos, ristede løg og toastbrød
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer

Ingredienser

  • 500 gram Osso Buco Dryaged i 60 dage
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 1 stk. Øl Stout
  • 5 deciliter fond
  • 400 gram Kartoffel
  • 200 gram Knoldselleri
  • 4 stk. Løg
  • 1 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Pastinak
  • 2 deciliter Fløde

Sådan gør du

  • Osso buco

    Afpuds kødet og brug en saks til at klippe "senerne" i siden af kødet over, så det ikke buler op når det bliver stegt.
    Osso bucco
    Kværn salt og peber på begge sider af kødet der bagefter skal vendes i melen.
    Osso bucco
    Steg kødet i en tykbundet gryde i olie og smør indtil det er gyldent på begge sider. Tag kødet op ad gryden og steg et hakket løg i gryden til det har fået en smule stegeskorpe. 
    Osso bucco
    Tilsæt øllen og lad det simre i en lille time og tilsæt grønsagerne og fonden.
    Lad det stå og simre videre med låg på (på et lavt blus) i op til 3 timer.
     

    Kartoffel/knoldsellerimos

    Skær kartoflerne og knoldsellerien i store stykker og put dem i gryden med kødet og lad det "koge" med i et par timer.
    15 minutter før serveringen tages de op af gryden og moses sammen med salt, peber, citronsaft, 1 dl fløde og smør.
    Hold det lunt indtil serveringen.
     

    Sovsen

    15 minutter før serveringen tages kødet op ad gryden og lægges til side (og holdes lunt).
    Blend pastinakken, gulerodden og løgene sammen med lidt af væden og kom det hele tilbage i gryden ved høj varme. Tilsæt 1 dl fløde, gastrik, salt, peber og citronsaft.
    Lav en meljævning for at sikre at sovsen har den rette konsistens. Kort inden servering tilsættes kødet til sovsen.
     

    Hjemmelavet ristet løg

    Skær løgene i tynde ringe og vend dem i mel (med salt).
    Ristede løg
    Steg dem ved middelhøj varme i rigeligt smør indtil de er sprøde. Det tager op til 15 minutter, så vær tålmodig.
    Ristede løg
     
    Osso bucco

Noter

Server retten med en skive toastbrød.