ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelboller

HENRIETTE KRISTIANSEN | 30. december 2021
De her boller er luftige, bløde og smager bare herligt. Kartofler i dejen holder på fugten, så bollerne er friske længere.
Kartoffelboller

Har du også kogte kartofler til overs i disse dage? Så kan du bruge dem til at lave de allerskønneste boller!
De her boller er luftige, bløde og smager bare herligt. Kartofler i dejen holder på fugten, så bollerne er friske længere. De tilføjer desuden en let sødme til smagen, hvilket klæder de ellers ret grove boller virkelig godt.

Hvis du laver dejen nu, har du friske boller i morgen tidlig.
Versionen her er nemlig koldhævet. Det er ret skønt (og nemt!) at kunne stå op til en færdigrørt dej, lige forme bollerne og så ha friskbagte lune boller klar på en halv times tid.

Gider du ikke stå med dejen dagen før, kan de også sagtens laves på dagen, så dobler du bare mængden af gær og lader dem hæve 1 times tid på køkkenbordet i stedet.

Uanset hvad, smager de herligt, de mætter godt og er helt perfekte til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.


Kartoffelboller

Kartoffelboller

De her boller er luftige, bløde og smager bare herligt. Kartofler i dejen holder på fugten, så bollerne er friske længere.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning
Forb. tid: 5 days
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 300 gram Kartofler kogte
  • 4 deciliter Kartoffelvand
  • 15 gram Gær
  • 1/2 deciliter Yoghurt naturel, eller skyr/ymer
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. Salt
  • 3 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Hvedeklid eller fuldkornsmel
  • 7 deciliter Hvedemel cirka

Pensling

  • 1/2 deciliter Mælk
  • 1 håndfuld Havregryn

Sådan gør du

  • Put kartoflerne i en skål og mos dem.
  • I en anden skål puttes vandet. Har du stadig kogevand fra kartoflerne, kan du bruge det, og ellers bare almindeligt vand.
  • Smuldr gæren og rør den ud i vandet til den er opløst. Rør derefter yoghurt og honning i.
  • Tilsæt havregryn, mosede kartofler og hvedeklid i, bland godt.
  • Rør hvedemelet i og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord (eller røremaskine). Dejen skal være fast, men må gerne klistre lidt.
  • Put dejen tilbage i skålen og sæt den til hævning natten over i køleskabet (alternativt 1 time ved stuetemperatur – så bruges dog 30g gær).
  • Om morgenen tændes ovnen på 200 grader, bollerne formes og puttes på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 15-20 min.
  • Pensl bollerne med mælk og drys med havregryn.
  • Bag bollerne 15-17 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem i bunden. Server lune med et god lag smør og en kop te

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.