Opskrift på indbagt kammusling i egen skal
Kammuslinger er fastere i kødet end andre muslinger og smager fantastisk. De kan tilberedes på mange måder, men der er nu noget særligt over kammuslinger tilberedt i egen skal – det ser smukt ud, og måltidet bliver ligesom bare mere autentisk.
Imponer dine gæsters smagsløg med denne opskrift på indbagte kammuslinger.
Retten er oplagt at servere som forret eller som en del af en større fiskemiddag.

Indbagt kammusling i egen skal
Ingredienser
- 4 stk. Kammuslinger i egen skal
- 2 stk. Languster store rejer med skal
- 50 gram Babyspinat
- 20 gram Smør
- 1 deciliter Hvidvin tør
- 4 stk. Frisk timian 4 kviste
- 1 stk. Skalotteløg
- Hvedemel
- Vand
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
Klargøring af kammuslinger:
Jeg har altid været fascineret af kammuslinger i egen skal, men har aldrig selv haft med råvaren at gøre. Derfor var det en fornøjelse endelig at få fat i nogen og prøve dem på egen krop. Jeg tænkte at det var svært at få dem åbnet (a' la' østers), men her var det utrolig nemt. Det krævede ikke noget specialværktøj eller en skarp kniv.Start med at åbne muslingerne ved at køre en helt almindelig spisekniv langs muslingens top for at skære den fri. Start med at tage al muslingeskallens indhold ud og fjern alt det "tjavs", der sidder udover muslingen (det giver sig selv, når du står med muslingen i hånden). Hvis du er heldig, er der rogn i kammuslingen. Lad den i så fald blot sidde på, da den er meget velsmagende. Rognen er orangerød og sidder ved siden af selve muslingen.
Du står nu med en fin hvid musling tilbage. Her sidder der en lukkemuskel på, som du også skal have fjernet. Det er en lille tynd genstand, der er placeret på siden af den store muskel, og som kan være temmelig sej. Den kan dog nemt fjernes med fingrene. Skyl skallen grundigt under den kolde hane, og den er klar til brug.
Fyld:
Skyl spinaten grundigt. Bring 2 dl. vand i kog i en lille gryde og tilsæt smør og spinat. Damp spinaten, til den falder sammen, og tag den derefter op af gryden. Knug overskydende væske fra. Pil og hak skolotteløget fint. Kom spinaten i bunden af skallerne. I hver skal lægges spinat, løg, en (halveret) kammusling samt kødet fra 1/2 languster. Drys med frisk timian, salt og peber og hæld hvidvin over. Luk muslingerne til. Bland hvedemel og vand sammen, til en dej. Rul dejen tyndt ud på et bord og skær den i strimler på cirka 3-4 centimeter i bredden. Læg en strimmel dej rundt i kanten af hver kammusling. Dejen sørger for at lukke muslingerne grundigt til, så intet af væsken fordamper.Sæt kammuslingerne på en bageplade - evt. støttet et stykke stanniol. Bag/grill muslingerne i ovnen ved 180-200 grader i cirka 10 minutter. Når dejen er bagt, er kammuslingerne det også.
Imens kammuslingerne er i ovnen, steges langusterne kort på en varm pande. Pil kødet fra skallerne og sæt det til side.
Tag skallerne ud af ovnen og fjern den øverste skal samt dejen.
Pas på, de er meget varme.Placer en halv languster i toppen af skallen og placer en klat persillemayo. Mayonnaisen var for lun, så den nåede at smelte på det her billede 🙁
Server med det samme, gerne sammen med dette oliebrød.