Havregryn og fuldkornsboller

Havregryn og fuldkornsboller

1 t, 10 min
45 min
12  stk.
Profile picture for user Annasofiesopskrifter
Annasofiesopskrifter
Kok
Om opskriften
Beskrivelse

Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.

Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug 😊🥶

Havregryn og fuldkornsboller

Ingredienser
315 g Fuldkornsmel
355 g Hvedemel
70 g Havregryn
15 g Hørfrø (pulver)
50 g Gær
2 1⁄2 spsk Honning
30 g Smør
1 tsk Salt
500 ml Vand (håndvarmt)
Andet
1 Æggeblommer (til pensling)
  Havregryn
Vejledning

Start med at rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter honningen og smør.

Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til vandet.

Ælt dejen godt i 8 – 10 minutter, gerne på maskinen.

Dejen skal være lidt klistret.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter,

Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.

Sæt bollerne på plader med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve tildækket i cirka 10 minutter.

Pensel bollerne med æggeblomme og drys med havregryn.

Bag i forvarmet ovn på midterste riller ved 200° i 45 minutter. 

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Annasofiesopskrifter
Annasofiesopskrifter
Kok
Bio
Annasofie er 34 år. Hun elsker at lave mad og har Instagram profilen: "annasofiesopskrifter"
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier