Go Back
+ servings
Servings: 12 stk.

Havregryn og fuldkornsboller

Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.
Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug.
Author: Annasofiesopskrifter
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Boller, havregryn
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 315 gram Fuldkornsmel
  • 355 gram Hvedemel
  • 70 gram Havregryn
  • 15 gram Hørfrø pulver
  • 50 gram Gær
  • 2.5 spsk. Honning
  • 30 gram Smør
  • 1 tsk. Salt
  • 500 milliliter Vand håndvarmt

Andet

  • 1 stk. Æggeblommer til pensling
  • Havregryn
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter honningen og smør.
  • Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til vandet.
  • Ælt dejen godt i 8 – 10 minutter, gerne på maskinen.
  • Dejen skal være lidt klistret.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter,
  • Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.
  • Sæt bollerne på plader med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i cirka 10 minutter.
  • Pensel bollerne med æggeblomme og drys med havregryn.
  • Bag i forvarmet ovn på midterste riller ved 200° i 45 minutter.