Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug.

Opskrift på havregryn og fuldkornsboller
Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.
Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug.

Antal: stk.
Havregryn og fuldkornsboller
Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug.
Ingredienser
- 315 gram Fuldkornsmel
- 355 gram Hvedemel
- 70 gram Havregryn
- 15 gram Hørfrø pulver
- 50 gram Gær
- 2.5 spsk. Honning
- 30 gram Smør
- 1 tsk. Salt
- 500 milliliter Vand håndvarmt
Andet
- 1 stk. Æggeblommer til pensling
- Havregryn
Sådan gør du
- Start med at rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter honningen og smør.
- Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til vandet.
- Ælt dejen godt i 8 – 10 minutter, gerne på maskinen.
- Dejen skal være lidt klistret.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter,
- Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.
- Sæt bollerne på plader med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i cirka 10 minutter.
- Pensel bollerne med æggeblomme og drys med havregryn.
- Bag i forvarmet ovn på midterste riller ved 200° i 45 minutter.