Vi er vilde med cornflakestoppe hjemme hos os. Da jeg så denne opskrift første gang, var jeg helt sikker på, at det skulle jeg altså bare prøve.
Ideen med noget salt i en sød konfekt, er nemlig noget lige efter mit hjerte! Chokolade i sig selv kan indimellem blive lidt for sødt-i-sødt, så her kan det virkelig klæde hele smagsoplevelsen at tilføje lidt salt.
Det kan man jo gøre på mange måder, for eksempel med lidt saltede nødder, eller blot ved at drysse lidt flagesalt ovenpå. Nu skulle det altså prøves med cornflakes.
Jeg havde også lyst til at eksperimentere lidt med typen af chokolade, fremfor “bare” at bruge enten hvid, lys eller mørk. Så jeg måtte en tur forbi min svigerdatter, da hun altid har et stort lager af mange forskellige slags chokolader.
Så det her er mit første forsøg med karamelchokoladen fra Callebaut. Jeg må indrømme, at det bliver ikke sidste gang!
Cornflakestoppe med popcorn og karamel
Cornflakestoppe med popcorn og karamel
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 40 gram mandelflager
- 230 gram Karamel chokolade Gold chokolade fra Callabaut
- 10 gram Popcorn
- 25 gram cornflakes
- Flagesalt en smule
Sådan gør du
- Tørrist mandelflagerne på en pande ved middelhøj varme. De skal få en lille smule farve - ikke mere. Lad dem køle lidt ned før de bruges. Jeg brugte karamel chokolade i knapper. Hvis du ikke bruger knapper, så hak dem i mindre stykker. Chokoladen skal smeltes i et vandbad, dvs. en skål stående ovenpå en gryde med varmt vand. Brug en dejskraber til at røre lidt rundt i chokoladen, så smelter det hurtigere. Bland alle ingredienserne sammen i skålen og den skal kun lige have en smule salt - brug gerne en god kvalitet. Sæt små forme (jeg brugte ministørrelses former i størrelsen: 3,5 x 2,1 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag en ske og fordel massen i hver form. Jeg fik cirka 30 stk. ud af min portion. Lad det køle i et par 2 timer herefter.
Om forfatteren
Jeg har opskriften fra Spisbedre nr. 12 - december 2019.