Corrnflakestoppe med popcorn og karamel

Cornflakestoppe med popcorn og karamel

5 min
10 min
30  stk.
Profile picture for user Mona
Mona
✅Sødt, salt, crunchy og chewy på én gang! ✅Så simpelt, og med ingredienser, som de fleste har liggende. ✅Ideen med noget salt i en sød konfekt er helt fantastisk.
Om opskriften
Beskrivelse

Vi er vilde med cornflakestoppe hjemme hos os. Da jeg så denne opskrift første gang, var jeg helt sikker på, at det skulle jeg altså bare prøve.

Corrnflakestoppe med popcorn og karamel

Corrnflakestoppe med popcorn og karamel

Ideen med noget salt i en sød konfekt, er nemlig noget lige efter mit hjerte! Chokolade i sig selv kan indimellem blive lidt for sødt-i-sødt, så her kan det virkelig klæde hele smagsoplevelsen at tilføje lidt salt.

Corrnflakestoppe med popcorn og karamel

Det kan man jo gøre på mange måder, for eksempel med lidt saltede nødder, eller blot ved at drysse lidt flagesalt ovenpå. Nu skulle det altså prøves med cornflakes.

Jeg havde også lyst til at eksperimentere lidt med typen af chokolade, fremfor "bare" at bruge enten hvid, lys eller mørk. Så jeg måtte en tur forbi min svigerdatter, da hun altid har et stort lager af mange forskellige slags chokolader.

Corrnflakestoppe med popcorn og karamel

Så det her er mit første forsøg med karamelchokoladen fra Callebaut. Jeg må indrømme, at det bliver ikke sidste gang!

 

Cornflakestoppe med popcorn og karamel

Ingredienser
40 g mandelflager
230 g Karamel chokolade (Gold chokolade fra Callabaut)
10 g Popcorn
25 g cornflakes
  Flagesalt (en smule)
Vejledning

Tørrist mandelflagerne på en pande ved middelhøj varme. De skal få en lille smule farve - ikke mere. Lad dem køle lidt ned før de bruges.

Jeg brugte karamel chokolade i knapper. Hvis du ikke bruger knapper, så hak dem i mindre stykker.

Chokoladen skal smeltes i et vandbad, dvs. en skål stående ovenpå en gryde med varmt vand.

Brug en dejskraber til at røre lidt rundt i chokoladen, så smelter det hurtigere.

Bland alle ingredienserne sammen i skålen og den skal kun lige have en smule salt - brug gerne en god kvalitet.

Sæt små forme (jeg brugte ministørrelses former i størrelsen: 3,5 x 2,1 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tag en ske og fordel massen i hver form. Jeg fik cirka 30 stk. ud af min portion.

Lad det køle i et par 2 timer herefter.

Kilde

Jeg har opskriften fra Spisbedre nr. 12 - december 2019.

Om forfatteren
Profile picture for user Mona
Mona
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t, 30 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier