Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citronmousse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

13. juni 2019
Fløjlsblød citronmousse som kun mormor kunne lave den! Denne syrlige, lette og luftige citronmousse egner sig både til kager og et væld af andre søde sager og desserter - og så gør den det også fantastisk godt på egen hånd.

Opskrift på citronmousse

Fløjlsblød citronmousse som kun mormor kunne lave den!

Denne syrlige, lette og luftige citronmousse egner sig både til kager og et væld af andre søde sager og desserter – og så gør den det også fantastisk godt på egen hånd.

Citronmousse er lidt lettere i sin konsistens end den traditionelle danske citronfromage, som flere af os stiftede bekendskab med i de farverige 80’ere: Den var et klassisk indslag i flere festlige sammenhænge.

Den runde fedme og sødme fra flødeskum er altid et godt modspil til den syrlige, friske smag af citron, men her serverede jeg citronmoussen med gold chokolade, og det var en formidabel smagskombination.

Denne opskrift er til 2 portioner, men den kan nemt fordobles og blive til én stor citronmousse eller flere mindre portionsanretninger, for eksempel i små fine skåle eller glas.


Antal: 2 personer

Citronmousse

Fløjlsblød citronmousse som kun mormor kunne lave den! Denne syrlige, lette og luftige citronmousse egner sig både til kager og et væld af andre søde sager og desserter - og så gør den det også fantastisk godt på egen hånd.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 1 blad Husblas
  • 35 gram Sukker
  • 2 Pasteuserede æggeblommer
  • 1.5 deciliter Fløde
  • 1 Citron Saften heraf
  • Citronskal Fra 1 citron. Valgfrit
  • 1 pakke Chokolade Gold

Sådan gør du

Citronmousse

  • Find en skål og fyld den med iskoldt vand.
  • Læg husblassen i det kolde vand i 15 minutters tid.
  • Tag en gryde og hæld citronsaft heri.
  • Lun citronsaften på komfuret. Det skal ikke koge.
  • Vrid husblassen og læg den over i gryden med den lune citronsaft.
  • Rør rundt. Fortsæt til husblassen er smeltet.
  • Tag skålen af gryden.
  • Tag en ny skål og tilføj æggeblommer, sukker og citronskallen.
  • Pisk til en sej og luftig æggesnaps.
  • Find endnu en skål og hæld fløden heri.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Hæld nu citronsaften over i æggesnapsen, lidt ad gangen, mens det vendes forsigtigt rundt.
  • Efterfølgende vendes æggesnapsen i flødeskummet, igen lidt ad gangen.
  • Moussen er færdig, når du har en helt ensartet masse.
  • Portionsanret citronmoussen eller hæld den i én stor skål, afhængigt af dine serveringsønsker.
  • Sæt citronmoussen på køl i to til tre timer, så den sætter sig.

Gold "bikuber"

  • Jeg lavede mine gold "bikuber" med denne chokolade.
  • Tag en gryde.
  • Find en skål, der både passer oveni gryden og kan holde til opvarmning.
  • Fyld gryden halvt op med vand.
  • Varm vandet på komfuret. Vandet skal holdes lige under kogepunktet og må ikke koge.
  • Hak chokoladen i mindre stykker.
  • Hæld chokoladestykkerne i skålen.
  • Placér skålen over gryden.
  • Lad chokoladen smelte over vandbadet.
  • Skyl bobleplastet under hanen og tør det med et viskestykke.
  • Hæld den smeltede gold chokolade udover bobleplasten og lad det størkne.
  • Bræk chokolade-bikuberne i stykker og pynt din citronmousse.
  • Servér 🙂