x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokolade cookies

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. august 2018
Lækre, smørbløde cookies

En virkelig lækker opskrift på store, amerikanske cookies med den helt rigtige bløde og let seje konsistens. 

Opskriften kan bruges, som den er, eller ses som en basisopskrift til andre cookiesvarianter. Se forslag til variationer i noten nederst på siden. 


Chokolade cookies

Lækre, smørbløde cookies
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 34 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 425 gram Hvedemel
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt fint salt
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 250 gram Smør
  • 275 gram Brun farin
  • 175 gram Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 450 gram Mørk chokolade eller den chokolade, du bedst kan lide

Sådan gør du

  • Pisk sukker, brun farin og smør lyst og cremet med en elpisker.
    Tilsæt æggene et ad gangen - pisk godt imellem hvert æg.
    Bland mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål. 
    Sigt melblandingen over i smør-æggemassen. Rør dejen sammen med en ske eller pisk ved aller-laveste hastighed. Stop, når dejen er samlet og ingredienserne er blandet. Du må ikke røre for længe, da dine cookies så vil blive forkerte i konsistensen.
    Hak chokoladen i store tern på størrelse med hasselnødder. Tilsæt den til dejen.
    Sæt med 2 spiseskeer dejen i klatter på bageplader med bagepapir. Husk afstand mellem hver kage, da de vil flyde ud. 
    Bag dine cookies i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. 
    Lad kagerne afkøle på en bagerist.
    Chokolade cookies

Noter

Når dejen er rørt sammen, kan du dele den i mindre portioner og røre forskelligt fyld i hver portion. 
Eksempler på fyld:
  • Hele hasselnødder og chokolade.
  • Hvid chokolade og frysetørrede hindbær
  • Tørrede tranebær eller tørrede blåbær.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.