Go Back
+ servings
Antal: 34 stk.

Chokolade cookies

Lækre, smørbløde cookies
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Bagning, Kage, Småkager, usa
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 425 gram Hvedemel
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt fint salt
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 250 gram Smør
  • 275 gram Brun farin
  • 175 gram Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 450 gram Mørk chokolade eller den chokolade, du bedst kan lide

Sådan gør du

  • Pisk sukker, brun farin og smør lyst og cremet med en elpisker.
    Tilsæt æggene et ad gangen - pisk godt imellem hvert æg.
    Bland mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål. 
    Sigt melblandingen over i smør-æggemassen. Rør dejen sammen med en ske eller pisk ved aller-laveste hastighed. Stop, når dejen er samlet og ingredienserne er blandet. Du må ikke røre for længe, da dine cookies så vil blive forkerte i konsistensen.
    Hak chokoladen i store tern på størrelse med hasselnødder. Tilsæt den til dejen.
    Sæt med 2 spiseskeer dejen i klatter på bageplader med bagepapir. Husk afstand mellem hver kage, da de vil flyde ud. 
    Bag dine cookies i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. 
    Lad kagerne afkøle på en bagerist.
    Chokolade cookies

Noter

Når dejen er rørt sammen, kan du dele den i mindre portioner og røre forskelligt fyld i hver portion. 
Eksempler på fyld:
  • Hele hasselnødder og chokolade.
  • Hvid chokolade og frysetørrede hindbær
  • Tørrede tranebær eller tørrede blåbær.